Суп-пюре з сочевиці зеленої
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре з сочевиці зеленої ми готуємо з плоскою зеленої сочевиці, курячої грудки і звичайних овочів - морква, лука, картоплі. Виходить суп дуже смачний, красивий і ситний.
Суп-пюре з сочевиці зеленої готується дуже просто, але досить довго. Велику частину часу займає варіння сочевиці (40 хвилин). Але воно того варте! Супчик виходить дуже красивого зеленого кольору, приємною консистенції, а також ситний і має цікавий смак. Дуже раджу цей простий рецепт приготування супу-пюре з сочевиці зеленої. Хай щастить!
- Сочевиця - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Куряче філе - 1 штука
- Вода - 2 L
- Лимон - 1/2 штуки
- Рослинна олія - - За смаком (для обжарки)
- Сіль, спеції - - За смаком
У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо.
Сочевицю гарненько промиваємо в холодній воді.
Сочевицю висипаємо в киплячу воду і варимо близько 40 хвилин.
Картоплю очистити від шкірки і нарізаємо кубиками.
Картопля додаємо до сочевиці і варимо ще близько 15 хвилин.
Нарізаємо дрібно цибулю.
Крупно нарізаємо моркву.
Морква роздрібнюємо за допомогою блендера.
Курячі грудки промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиками.
Цибуля обсмажуємо в маслі.
Потім в сковорідку додаємо моркву.
Потім кладемо шматочки курки і обсмажуємо все, постійно перемішуючи.
Потім весь вміст сковорідки перекладаємо в суп.
Все перемішуємо, якщо суп виходить надто густий, то додаємо води.
Кип'ятимо суп ще близько 5-7 хвилин, потім знімаємо з вогню і перемелює за допомогою блендера. Готово!
Суп подаємо зі шматочком лимона. Смачного!