Рецепт Салат «Цезар» з кальмарами фото

Салат «Цезар» з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Морепродукти , Зелень , Кальмари , Листя салату
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Простий рецепт салат"Цезар" з кальмарами допоможе вам урізноманітнити смак цього класичного блюда. Прекрасно підійде для полудня, легкого обіду або романтичної вечері.

Опис приготування:

Класичний рецепт"Цезаря" часто доповнюють різними добавками - курячим м'ясом, шинкою і беконом, різними овочами і навіть фруктами. Нерідко в цей салат кладуть морепродукти - креветок, крабове м'ясо, ікру… На мій погляд, одним з найбільш вдалих варіантів для любителів"дарів моря" є простий рецепт салату"Цезар" з кальмарами. Він не зажадає від вас багато часу і сил, а страва вийде дуже гідне. Головне, не переварити кальмари, щоб вони зберегли свою ніжну текстуру. А в іншому - впорається навіть дитина.

  • Тушка кальмара - 2 штуки
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
салат
Тушки кальмарів вимити, випатрати і відварити до готовності в підсоленій воді. Не переварите, інакше кальмари стануть"гуязиками" ! Готове м'ясо наріжте тонкими смужками.
салат
З батона зрізати скоринку. М'якуш нарвати руками або нарізати, укласти на деко, сбризнутьолією і відправити в розігріту духовку на кілька хвилин - поки крутон не стануть золотистими.
салат
Видавити сік з лимона.
салат
Яйця опустити в окріп на 1 хвилину, потім остудити.
салат
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, яйця і лимонний сік, добре збити. Не припиняючи збивати соус віночком або міксером на низькій швидкості, поступово, по краплині, ввести масло. Повинен вийти однорідний соус консистенції рідкої сметани.
салат
Листя салату вимити й обсушити, нарвати руками.
салат
Заправити соусом і обережно перемішати.
салат
Викласти на салатні листя смужки кальмарів і крутон, полити соусом. Посипати тертим пармезаном і подати на стіл!

Схожі рецепти