Салат «Цезар» з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт салат "цезар" з кальмарами допоможе вам урізноманітнити смак цього класичного блюда. Прекрасно підійде для полудня, легкого обіду або романтичної вечері.
Класичний рецепт "цезаря" часто доповнюють різними добавками - курячим м'ясом, шинкою і беконом, різними овочами і навіть фруктами. Нерідко в цей салат кладуть морепродукти - креветок, крабове м'ясо, ікру… На мій погляд, одним з найбільш вдалих варіантів для любителів "дарів моря" є простий рецепт салату "цезар" з кальмарами. Він не зажадає від вас багато часу і сил, а страва вийде дуже гідне. Головне, не переварити кальмари, щоб вони зберегли свою ніжну текстуру. А в іншому - впорається навіть дитина.
- Тушка кальмара - 2 штуки
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Салат листовий - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Масло оливкове - 2/3 склянки
- Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Тушки кальмарів вимити, випатрати і відварити до готовності в підсоленій воді. Не переварите, інакше кальмари стануть "гуязиками"! Готове м'ясо наріжте тонкими смужками.
З батона зрізати скоринку. М'якуш нарвати руками або нарізати, укласти на деко, сбризнутьолією і відправити в розігріту духовку на кілька хвилин - поки крутон не стануть золотистими.
Видавити сік з лимона.
Яйця опустити в окріп на 1 хвилину, потім остудити.
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, яйця і лимонний сік, добре збити. Не припиняючи збивати соус віночком або міксером на низькій швидкості, поступово, по краплині, ввести масло. Повинен вийти однорідний соус консистенції рідкої сметани.
Листя салату вимити й обсушити, нарвати руками.
Заправити соусом і обережно перемішати.
Викласти на салатні листя смужки кальмарів і крутон, полити соусом. Посипати тертим пармезаном і подати на стіл!