Рецепт Салат «Цезар» класичний фото

Салат «Цезар» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Зелень, Сухарики, Листя салату
Дієтичне харчування
На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря
Салати, Салат Цезар

Готуємо багатьма улюблений салат Цезар за класичним рецептом - зі свіжого листя салату, курки-гриль, грінки і пармезан, а також з фірязикам соусом аля Цезар. Смакота, а не салат.

Давайте приготуємо найпопулярніша страва в світі - Салат Цезар класичний рецепт був придуманий італійським кухарем Цезарем Кардіні, який володів кількома ресторанчиками в Мексиканській місті Тіхуана. Салат Цезар став дуже популярний у всьому світі завдяки простоті приготування та незабутнього смаку. Ділюся класичним рецептом приготування - тепер ви завжди будете знати як приготувати салат "цезар"! На здоров'я!

  • Листя салату - 100 грам
  • Куряче філе - 200 грам
  • Крутонами (сухарики) - 50 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Соус для цезаря - 50 мілілітрів
салат
Отже, ось - всі необхідні нам інгредієнти. Відразу зроблю застереження: я використовував вже готовий соус Цезар (мені привезли з Європи, щось схоже продається і у нас), однак якщо у вас його немає - соус для цезаря можна приготувати й самому. На цьому сайті є рецепт.
салат
Листя салату я використовував свіжі, власноруч вирощені на своїй дачі. Салат повинен бути максимально свіжим і якісним, щоб Цезар вийшов смачним.
салат
Шматок курячого філе цілком необхідно обсмажити на сковороді-гриль, ну або на звичайній сковороді. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до освіти впевненою скоринки. Всередині м'ясо повинно залишатися соковитим. Яйця відварюємо круто і нарізаємо слайсами.
салат
Повторюся, соус і крутон у мене вже готові, однак якщо у вас їх немає - крутон можна приготувати шляхом підсмажування невеликих шматочків хліба на сухій сковороді або запікання їх в духовці, а рецепт соусу для цезаря є на цьому сайті.
салат
Пармезан натираємо на самій дрібній тертці, петрушку гарненько промиваємо.
салат
Листя салату на хвилину обливає крижаною водою, після чого воду зливаємо, даємо листю обсохнути, і руками рвемо їх на довільні шматочки (кому як більше подобається - кому-то більший, кому-то дрібніші).
салат
Куряче філе теж нарізаємо на красиві слайси або шматочки іншої форми, головне - НЕ дрібнити. Шматочки курки повинні бути досить великими.
салат
Петрушку рвемо руками або подрібнюємо. Але, знову ж, НЕ дрібнити - вона повинна відчуватися в салаті.
салат
Справа за малим. На дно салатниці викладаємо листя салату і петрушку, додаємо соус для цезаря і трохи пармезану, перемішуємо. Зверху викладаємо нарізані яйця, курку і сухарики, а потім присипаємо все блюдо пармезаном. Готово!

Схожі рецепти