Рецепт Салат «Цезар» класичний фото

Салат «Цезар» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Сир , Курка , Зелень , Сухарики , Листя салату
Дієтичне харчування
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Готуємо багатьма улюблений салат Цезар за класичним рецептом - зі свіжого листя салату, курки-гриль, грінки і пармезан, а також з фірязикам соусом аля Цезар. Смакота, а не салат.

Опис приготування:

Давайте приготуємо найпопулярніша страва в світі - Салат Цезар класичний рецепт був придуманий італійським кухарем Цезарем Кардіні, який володів кількома ресторанчиками в Мексиканській місті Тіхуана. Салат Цезар став дуже популярний у всьому світі завдяки простоті приготування та незабутнього смаку. Ділюся класичним рецептом приготування - тепер ви завжди будете знати як приготувати салат"Цезар" ! На здоров'я!

  • Листя салату - 100 грам
  • Куряче філе - 200 грам
  • Крутонами (сухарики) - 50 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Соус для цезаря - 50 мілілітрів
салат
Отже, ось - всі необхідні нам інгредієнти. Відразу зроблю застереження: я використовував вже готовий соус Цезар (мені привезли з Європи, щось схоже продається і у нас), однак якщо у вас його немає - соус для цезаря можна приготувати й самому. На цьому сайті є рецепт.
салат
Листя салату я використовував свіжі, власноруч вирощені на своїй дачі. Салат повинен бути максимально свіжим і якісним, щоб Цезар вийшов смачним.
салат
Шматок курячого філе цілком необхідно обсмажити на сковороді-гриль, ну або на звичайній сковороді. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до освіти впевненою скоринки. Всередині м'ясо повинно залишатися соковитим. Яйця відварюємо круто і нарізаємо слайсами.
салат
Повторюся, соус і крутон у мене вже готові, однак якщо у вас їх немає - крутон можна приготувати шляхом підсмажування невеликих шматочків хліба на сухій сковороді або запікання їх в духовці, а рецепт соусу для цезаря є на цьому сайті.
салат
Пармезан натираємо на самій дрібній тертці, петрушку гарненько промиваємо.
салат
Листя салату на хвилину обливає крижаною водою, після чого воду зливаємо, даємо листю обсохнути, і руками рвемо їх на довільні шматочки (кому як більше подобається - кому-то більший, кому-то дрібніші).
салат
Куряче філе теж нарізаємо на красиві слайси або шматочки іншої форми, головне - НЕ дрібнити. Шматочки курки повинні бути досить великими.
салат
Петрушку рвемо руками або подрібнюємо. Але, знову ж, НЕ дрібнити - вона повинна відчуватися в салаті.
салат
Справа за малим. На дно салатниці викладаємо листя салату і петрушку, додаємо соус для цезаря і трохи пармезану, перемішуємо. Зверху викладаємо нарізані яйця, курку і сухарики, а потім присипаємо все блюдо пармезаном. Готово!

Схожі рецепти