Салат «Цезар» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо багатьма улюблений салат Цезар за класичним рецептом - зі свіжого листя салату, курки-гриль, грінки і пармезан, а також з фірязикам соусом аля Цезар. Смакота, а не салат.
Давайте приготуємо найпопулярніша страва в світі - Салат Цезар класичний рецепт був придуманий італійським кухарем Цезарем Кардіні, який володів кількома ресторанчиками в Мексиканській місті Тіхуана. Салат Цезар став дуже популярний у всьому світі завдяки простоті приготування та незабутнього смаку. Ділюся класичним рецептом приготування - тепер ви завжди будете знати як приготувати салат "цезар"! На здоров'я!
- Листя салату - 100 грам
- Куряче філе - 200 грам
- Крутонами (сухарики) - 50 грам
- Пармезан - 50 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Петрушка - - За смаком
- Соус для цезаря - 50 мілілітрів
Отже, ось - всі необхідні нам інгредієнти. Відразу зроблю застереження: я використовував вже готовий соус Цезар (мені привезли з Європи, щось схоже продається і у нас), однак якщо у вас його немає - соус для цезаря можна приготувати й самому. На цьому сайті є рецепт.
Листя салату я використовував свіжі, власноруч вирощені на своїй дачі. Салат повинен бути максимально свіжим і якісним, щоб Цезар вийшов смачним.
Шматок курячого філе цілком необхідно обсмажити на сковороді-гриль, ну або на звичайній сковороді. Приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до освіти впевненою скоринки. Всередині м'ясо повинно залишатися соковитим. Яйця відварюємо круто і нарізаємо слайсами.
Повторюся, соус і крутон у мене вже готові, однак якщо у вас їх немає - крутон можна приготувати шляхом підсмажування невеликих шматочків хліба на сухій сковороді або запікання їх в духовці, а рецепт соусу для цезаря є на цьому сайті.
Пармезан натираємо на самій дрібній тертці, петрушку гарненько промиваємо.
Листя салату на хвилину обливає крижаною водою, після чого воду зливаємо, даємо листю обсохнути, і руками рвемо їх на довільні шматочки (кому як більше подобається - кому-то більший, кому-то дрібніші).
Куряче філе теж нарізаємо на красиві слайси або шматочки іншої форми, головне - НЕ дрібнити. Шматочки курки повинні бути досить великими.
Петрушку рвемо руками або подрібнюємо. Але, знову ж, НЕ дрібнити - вона повинна відчуватися в салаті.
Справа за малим. На дно салатниці викладаємо листя салату і петрушку, додаємо соус для цезаря і трохи пармезану, перемішуємо. Зверху викладаємо нарізані яйця, курку і сухарики, а потім присипаємо все блюдо пармезаном. Готово!