Салат «Цезар» класичний простий
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, який салат приготувати на вечерю або на торжество, щоб догодити всім, вибирайте «Цезар», і не прогадаєте. Нагадаю рецепт, як приготувати салат «Цезар» класичний простий.
Цей салат відмінно поєднується з гарніром з картоплі і іншими, а також його можна їсти самостійно. Не сумнівайтеся, він сподобається всім, тому сміливо готуйте такий. Сухарики можна приготувати заздалегідь або купити готові. Можна зробити салат з куркою або морепродуктами, вибирати тільки вам.
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Французький батон - 1/4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Вустерширський соус - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Анчоуси - 4 штуки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Салат «Ромен» - 2 штуки
- Пармезан - 1/3 склянки
1
Очистіть і подрібніть через прес два зубчики часнику, перекладіть в миску, додайте дрібку солі, 3 столові ложки оливкової олії і перемішайте.
2
Французький багет наріжте невеликими кубиками, потім перекладіть в миску до часнику і маслу, перемішайте все разом.
3
Надішліть кубики хліба в розігрітий до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
4
Куряче яйце помістіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину, потім остудіть.
5
В окремій мисці змішайте лимонний сік, "вустершірскій" соус, подрібнений зубчик часнику, щіпку солі і мелений перець, подрібнені анчоуси, каперси і гірчицю.
6
Вбийте куряче яйце в миску і гарненько все розмішайте. Тонкою цівкою вливайте залишився оливкова олія.
7
Вимийте салат «Ромен» і обірвіть листя, видаліть товсту частину, порвіть м'які листя у велику миску невеликими шматочками.
8
Влийте приготований соус і перемішайте, потім додайте другу половину, натертий на дрібній тертці сир, сухарики. Подавайте салат відразу до столу, смачного!