Салат «Цезар» (ідеальний)
(покроковий рецепт з фото)
Салат "цезар" - один з небагатьох салатів, який має, крім імені свого творця, ще точну дату, коли був придуманий. Звичайно, згодом рецепт багато в чому змінився, з'явилося багато варіантів.
Салат "цезар", як і багато інших страв в кулінаріях різних країн, з'явився випадково, і в його склад увійшли ті продукти, які були в холодильнику. А справа була так: 4 липень 1924 року в ресторан Цезаря Кардіні прийшли випити зірки Голлівуду. Випити в ресторані було що, а ось поїсти - майже нічого. І кухар викрутився з ситуації, приготувавши салат з того, що було: листя салату, сиру "пармезан", яєць, часнику і оливкового масла. Салат пішов на "ура" і став дуже популярним спочатку в США, а потім і по всій Європі. Звичайно ж, рецепт приготування цього салату багато в чому змінився, в нього стали також додавати помідори, курку, і навіть такі інгредієнти, як шинку, гриби і навіть оселедець. Але найбільш традиційним і, як на мене, найбільш сбаллансірованним за смаком, є рецепт, в який входять сир, куряча грудка, помідори і крутон.
- Куряча грудка - 200 грам
- Салат "ромайн" - 1 пучок
- Помідори черрі - 4-5 штук
- Сир твердий - 75 грам
- Хліб білий - 3-4 скибочок
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок