Салат «блондинка»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо до вас раптово завітали гості, то завжди хочеться приготувати щось швидке і гарне. Пропоную один з таких варіантів - салат "блондинка" .
1. Рецепт приготування салату "блондинка" вельми простий. Для початку необхідно поставити варити м'ясо. При бажанні можна використовувати в цій страві варену ковбасу.
2. Картопля вимити, очистити і нарізати тонкими смужками. Розігріти велику кількість рослинного масла і відправити туди картоплю. Підсмажити у фритюрі до готовності. Потім дістати картопля і викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Посолити за смаком.
3. Готове м'ясо остудити і нарізати невеликими брусочками.
4. Помідори вимити, просушити і порізати тонкими кільцями.
5. На плоске блюдо викласти помідори, при бажанні трохи посолити.
6. Наступним шаром буде м'ясо. Його потрібно посолити і поперчити за смаком і трохи змастити майонезом.
7. Злегка остиглий картопля викласти зверху, трохи промазати майонезом.
8. Огірок вимити і нарізати тонкими брусочками. Викласти в салат і промазати майонезом.
9. Сир натерти на середній тертці і відправити в салат.
10. Салат "блондинка" в домашніх умовах готовий. Його можна відразу подавати до столу, при бажанні попередньо прикрасивши зеленню або огірочками.
- Нежирне м'ясо - 200 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Помідор - 3 штуки
- Сир - 150 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Огірок - 1 штука
2. Картопля вимити, очистити і нарізати тонкими смужками. Розігріти велику кількість рослинного масла і відправити туди картоплю. Підсмажити у фритюрі до готовності. Потім дістати картопля і викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Посолити за смаком.
3. Готове м'ясо остудити і нарізати невеликими брусочками.
4. Помідори вимити, просушити і порізати тонкими кільцями.
5. На плоске блюдо викласти помідори, при бажанні трохи посолити.
6. Наступним шаром буде м'ясо. Його потрібно посолити і поперчити за смаком і трохи змастити майонезом.
7. Злегка остиглий картопля викласти зверху, трохи промазати майонезом.
8. Огірок вимити і нарізати тонкими брусочками. Викласти в салат і промазати майонезом.
9. Сир натерти на середній тертці і відправити в салат.
10. Салат "блондинка" в домашніх умовах готовий. Його можна відразу подавати до столу, при бажанні попередньо прикрасивши зеленню або огірочками.