Салат «Архієрейський»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Редька - споконвічно російська овоч. Дуже корисний і смачний при правильному приготуванні. А в салатах редька особенно хороша!
Опис приготування:
Багато хто знає цей салат під назвою «Клязьма». Не будемо сперечатися про пріоритети. Просто приготуйте - це дуже смачно! Редьку краще брати чорну, але підійде і червона.
- Редька - 400 грам
- Морква - 200 грам
- Курка відварна - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 200 грам
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Редьку очистіть і натріть на крупній тертці, посоліть і приберіть в холодильник на 30-50 хвилин. Це допоможе позбутися від гіркоти. Перед додаванням редьки в салат трохи відіжміть зайвий сік.
Курку відварити, м'ясо розберіть на волокна.
Лук тонко наріжте і обсмажте на олії, посоливши після легкого зарум'янювання. Не пережаривайте. Остудіть.
Моркву натріть перед самою складанням салату, щоб вона залишилася соковитою.
Салат викладайте на блюдо шарами, промащуючи майонезом. Першим шаром - редька. Не забудьте - вона вже солона. А ось перчика додайте!
Другий шар - морква. Додати сіль за смаком.
Третій шар - куряче м'ясо і цибулю.
Зверху салат змастіть майонезом. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
При подачі салат прикрасьте смаженою цибулею і кропом.