Рулет з яловичини під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, ароматний, в міру гострий рулет з цікавою начинкою цілком може бути як сімейною вечерею або обідом, так і прикрасою святкового столу! Приготування рулету не займе багато часу і не зажадає особливих навичок або пристосувань.
М'ясо для рулету, звичайно ж, краще брати молоде, ніжне і без великої кількості прожилок. Найкраще підійде телятина. Але і з невеликих шматочків теж цілком можна згорнути рулет.
- Яловичина - 1 кілограм (м'якоть)
- Песто - 4-5 Ст. Ложок
- Сир - 250 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Перець гострий маринований - 3 Ст. Ложки
- Вино червоне сухе - 3 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
М'ясо розріжте в залежності від розміру шматка. Якщо шматки невеликі, надрізати їх книжкою, повертаючи після розрізу в іншу сторону і знову надрізу не до кінця. Розгорніть вийшла книжку і відбийте через плівку до товщини в 1 см, особливу увагу приділяючи більше товстим ділянкам. Розкладіть єдиним пластом на дошці, посоліть і поперчіть за смаком.
Намажте м'ясо соусом песто. У мене домашній песто з великою кількістю горіхів - фундук і волоські.
Щедро посипте м'ясо тертим сиром, відклавши третину для оформлення верху рулету. Поверх сиру посипте рулет рубаною петрушкою і розкладіть колечка гострого перцю.
Щільно скрутіть м'ясо рулетом і перев'яжіть кулінарною ниткою.
Викладіть м'ясо в рукав для запікання, зав'яжіть краю і вже з ним викладіть у форму. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Потім розріжте рукав і підрум'яньте м'ясо ще хвилин 5-7.
Залишок сиру полийте підігрітим теплим червоним вином і перемішайте. Додайте в сир трохи чорного перцю. Рулет вийміть з форми на вогнетривке блюдо, зніміть нитки і розкладіть зверху винний сир. Приберіть в гарячу духовку хвилин на 5 до розплавлення сиру.
Подавайте рулет гарячим, поки він соковитий, а сир апетитно тягнеться за ножем!
Нарізайте вже за столом, безпосередньо перед їжею!