Рулет з пузаніни в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі злегка специфічне, але дуже смачна страва. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати рулет з пузаніни в духовці, тоді цей рецепт для вас.
Рецепт приготування рулету з пузаніни в духовці хороший тим, що завдяки тривалому томлінню, м'ясо виходить ніжним і соковитим, а спеції надають йому приголомшливий аромат і смак. Такий рулет можна подати з гарніром або в якості закуски.
- Пузанина - 1-1.5 кілограма
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 4-6 штук
- Часник - 4-7 зубчиків
- Гвоздика - 1 щіпка
- Перецьь горошком - 10 штук
- Сушені трави - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно вимити й обсушити паперовою серветкою м'ясо. Вкласти в невеликий пакет або накрити плівкою і злегка відбити, не травмуючи сильно пузаніну.
2. Якщо шматочок товстий, його можна розрізати уздовж і розгорнути, щоб вийшов більш великий, але тонше. До речі, рецепт приготування рулету з пузаніни в духовці обов'язково передбачає наявність шкури, так що видаляти її не потрібно.
3. Саме час приступати до спецій. Перші, невід'ємна частина такого рулету, - це сіль, перець мелений і горошком, а також часник. Розкласти все по поверхні. Лавровий лист злегка покришити і розсипати.
4. Далі можна додати абсолютно будь-які спеції, сушені трави і приправи для м'яса за смаком. Чим різноманітніше будуть спеції, тим смачніше і ароматні буде рулет. При бажанні можна додати також трохи гірчиці або хрону.
5. Тепер можна згортати рулет і зав'язати його щільною ниткою. Викласти відразу в пакет для запікання або в миску, затягнувши харчовою плівкою, і відправити в холодильник мінімум на 2 годину. За цей час м'ясо зможе просочитися спеціями і рулет з пузаніни в духовці в домашніх умовах буде ще смачніше.
6. Потім м'ясо можна викласти на деко або в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 1.5-2 годину. Після вимкнути вогонь, але залишити рулет в духовці ще на 1 час. Після охолодження помістити його в холодильник на ніч, а після подавати до столу.