Рецепт Рулет з пузаніни в духовці фото

Рулет з пузаніни в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Страви без випічки
На природу, На сніданок
Гарячі страви, Рулети

Пропоную вашій увазі злегка специфічне, але дуже смачна страва. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати рулет з пузаніни в духовці, тоді цей рецепт для вас.

Рецепт приготування рулету з пузаніни в духовці хороший тим, що завдяки тривалому томлінню, м'ясо виходить ніжним і соковитим, а спеції надають йому приголомшливий аромат і смак. Такий рулет можна подати з гарніром або в якості закуски.

  • Пузанина - 1-1.5 кілограма
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 4-6 штук
  • Часник - 4-7 зубчиків
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Перецьь горошком - 10 штук
  • Сушені трави - 1 щіпка
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 1
1. Насамперед необхідно вимити й обсушити паперовою серветкою м'ясо. Вкласти в невеликий пакет або накрити плівкою і злегка відбити, не травмуючи сильно пузаніну.
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 2
2. Якщо шматочок товстий, його можна розрізати уздовж і розгорнути, щоб вийшов більш великий, але тонше. До речі, рецепт приготування рулету з пузаніни в духовці обов'язково передбачає наявність шкури, так що видаляти її не потрібно.
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 3
3. Саме час приступати до спецій. Перші, невід'ємна частина такого рулету, - це сіль, перець мелений і горошком, а також часник. Розкласти все по поверхні. Лавровий лист злегка покришити і розсипати.
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 4
4. Далі можна додати абсолютно будь-які спеції, сушені трави і приправи для м'яса за смаком. Чим різноманітніше будуть спеції, тим смачніше і ароматні буде рулет. При бажанні можна додати також трохи гірчиці або хрону.
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 5
5. Тепер можна згортати рулет і зав'язати його щільною ниткою. Викласти відразу в пакет для запікання або в миску, затягнувши харчовою плівкою, і відправити в холодильник мінімум на 2 годину. За цей час м'ясо зможе просочитися спеціями і рулет з пузаніни в духовці в домашніх умовах буде ще смачніше.
рулет з пузаніни в духовці - фото крок 6
6. Потім м'ясо можна викласти на деко або в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 1.5-2 годину. Після вимкнути вогонь, але залишити рулет в духовці ще на 1 час. Після охолодження помістити його в холодильник на ніч, а після подавати до столу.

Схожі рецепти