Рулет з м'яса в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рулет з м'яса - це завжди свято, навіть якщо блюдо готується в звичайний день. Свят завжди мало, тому пропоную вам влаштувати ще один, тим більше, що це дуже легко.
Ароматне і соковите м'ясо з начинкою створить відчуття свята, навіть якщо ви приготували це блюдо в звичайний день. Рецепт приготування рулету з м'яса в духовці нескладний, з начинкою ви можете експериментувати і додавати будь-які інші овочі і навіть шматочки шинки або печінки. Простір для фантазії великий! А цей рецепт приготування рулету з м'яса в духовці можна взяти за основу. Отже, готуємо!
- Свинина - 700-800 грам
- Гриби - 200 грам
- Морква - 1 штука (маленька)
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Горошок - 100 грам (свіжий зелений або консервований)
- Кріп - 30 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Чистимо гриби і морква, у перцю видаляємо серцевину. Все це нарізаємо дрібно і обсмажуємо в невеликій кількості рослинного масла до готовності.
Додаємо зелений горошок, сіль і перець. Перемішуємо і прибираємо з плити.
Коли начинка охолоне, додамо дрібно нарізану кріп, перемішаємо.
Додамо натертий на крупній тертці сир і майонез. Перемішуємо. Начинка не повинна вийти рідкої, тому майонез додайте потроху.
М'ясо миємо, обрізаємо плівки. Підсушуємо м'ясо, потім нам необхідно його розрізати. Можливі два варіанти: зробити в шматку м'яса великої кишеню або розрізати м'ясо так, щоб його можна було потім згорнути рулетом. Все залежить від того, який у вас шматок м'яса. Ну і від вашого бажання, звичайно. Розрізаємо м'ясо, внутрішню частину змащуємо гірчицею, посипаємо сіллю і перцем.
Вкладаємо начинку в кишеню. Не шкодуйте начинки, намагайтеся покласти її якомога більше.
Закріплюємо краю зубочистками.
Обсмажуємо м'ясо з начинкою на добре розігрітій олії до утворення скоринки. На це піде буквально по 1 хвилині на кожну сторону.
Складаємо фольгу в 3-4 шару, викладаємо в центр м'ясо.
Добре загортаємо, щоб при випіканні не витікав сік.
Запікаємо м'ясо при температурі 200 градусів приблизно 1.5 годину. Якщо хочете отримати рум'яної скоринки на м'ясі - розгорніть фольгу і запікайте ще хвилин 10-15.