Соус для м'яса в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви запекли шматок м'яса в духовці і не знаєте, з яким соусом його подати? А ще, як свідомо, в будинку немає майонезу або вершків? Але ж вихід є, і він дуже простий, з цим рецептом у вас все вийде.
Рецептів приготування соусів до м'яса дуже багато, але часто трапляється так, що ви і не думали готувати соус, а м'ясо вийшло злегка сухуватим, без соусу ніяк не обійтися. А в будинку немає необхідних інгредієнтів для приготування складного соусу… Що ж робити? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати найпростіший, але смачний соус до м'яса, запеченого в духовці.
- Вода - 0, 5 склянки
- Сік від запеченого м'яса - 0, 7 склянки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
При запіканні м'яса в духовці, практично завжди утворюється м'ясної ароматний сік, який господині рідко використовують. Особливо багато соку утворюється при запіканні в рукаві або фользі.
Ось з нього ми і приготуємо найпростіший, але смачний соус. Зливаємо соус в сотейник.
У невеликій ємності ретельно розмішати у воді борошно. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Води потрібно приблизно на третину менше, ніж м'ясного соку.
Нагріваємо на плиті м'ясної соус до кипіння і тонкою цівкою, весь час помішуючи, вливаємо суміш борошна і води. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити. Додамо сіль і перець за смаком.
І наш соус готовий!