Розсольник з огірками і перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Багато з вас не люблять розсольник з перловкою? Ну і даремно! Смачний і наваристий розсольник з м'якою і ніжною перловкою, приготований з даного рецептом, припаде до смаку навіть дітям.
Розсольник з перловою крупою багато хто не дуже-то і люблять, але ж перлова крупа корисна і смачна. Може, все тому, що в дитячих садах вона була твердою. Смачний розсольник з огірками і перловкою в домашніх умовах приготувати дуже просто. Якщо все зробити правильно, то перловка в супі буде м'якою і ніжною. І ароматний і смачний розсольник з огірками і перловкою сподобається всій родині.
- Перлова крупа - 4-5 Ст. Ложок
- Свиняче серце - 1 штука
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Солоний огірок - 3-4 штук
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 1 пучок
- Огірковий розсіл - 100 мілілітрів
Щоб перловка вийшла смачною і м'якою, її необхідно дуже добре кілька разів промити під проточною водою, а потім замочити години на 2.
В цей час поставимо варитися серце. Добре помиємо його і відправимо в каструлю з водою, додамо щіпку-дві солі. Ставимо на вогонь і варимо до готовності.
Морквину чистимо і нарізаємо півкільцями або кільцями, кому як подобається. Морква можна потерти на тертці, а потім з цибулею зробити піджарку. Але мені в цей раз не захотілося обсмажувати.
Картопля теж чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
Ставимо каструлю з водою на середній вогонь, додаємо промиту перловку. Варимо близько години. А на сковороду відправляємо дрібно нарізану цибулю. Смажимо до прозорості.
Через хвилин 40 в каструлю з перловкою додаємо нарізане на дрібні шматочки серце, картопля, морква і смажену цибулю. Сіль і перець - за смаком, і ще лаврушку можна.
Ще через 15 хвилин (картопля повинна вже бути м'яким) додаємо нарізані на невеликі кубики огірки, огірковий розсіл і дрібно нарізаний кріп. Варимо ще хвилин 5 - і гарячим подаємо на стіл.