Рецепт Розсольник з огірками і перловкою фото

Розсольник з огірками і перловкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Крупи , Огірок , Перлова крупа , Солоний огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Розсольник
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Багато з вас не люблять розсольник з перловкою? Ну і даремно! Смачний і наваристий розсольник з м'якою і ніжною перловкою, приготований з даного рецептом, припаде до смаку навіть дітям.

Опис приготування:

Розсольник з перловою крупою багато хто не дуже-то і люблять, але ж перлова крупа корисна і смачна. Може, все тому, що в дитячих садах вона була твердою. Смачний розсольник з огірками і перловкою в домашніх умовах приготувати дуже просто. Якщо все зробити правильно, то перловка в супі буде м'якою і ніжною. І ароматний і смачний розсольник з огірками і перловкою сподобається всій родині.

  • Перлова крупа - 4-5 Ст. Ложок
  • Свиняче серце - 1 штука
  • Картопля - 5-6 штук
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Солоний огірок - 3-4 штук
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Кріп - 1 пучок
  • Огірковий розсіл - 100 мілілітрів
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 1
Щоб перловка вийшла смачною і м'якою, її необхідно дуже добре кілька разів промити під проточною водою, а потім замочити години на 2.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 2
В цей час поставимо варитися серце. Добре помиємо його і відправимо в каструлю з водою, додамо щіпку-дві солі. Ставимо на вогонь і варимо до готовності.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 3
Морквину чистимо і нарізаємо півкільцями або кільцями, кому як подобається. Морква можна потерти на тертці, а потім з цибулею зробити піджарку. Але мені в цей раз не захотілося обсмажувати.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 4
Картопля теж чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 5
Ставимо каструлю з водою на середній вогонь, додаємо промиту перловку. Варимо близько години. А на сковороду відправляємо дрібно нарізану цибулю. Смажимо до прозорості.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 6
Через хвилин 40 в каструлю з перловкою додаємо нарізане на дрібні шматочки серце, картопля, морква і смажену цибулю. Сіль і перець - за смаком, і ще лаврушку можна.
розсольник з огірками і перловкою - фото крок 7
Ще через 15 хвилин (картопля повинна вже бути м'яким) додаємо нарізані на невеликі кубики огірки, огірковий розсіл і дрібно нарізаний кріп. Варимо ще хвилин 5 - і гарячим подаємо на стіл.

Схожі рецепти