Рецепт Розсольник класичний з перловкою фото

Розсольник класичний з перловкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина, Крупи, Огірок, Перлова крупа
На обід
Супи, Розсольник

Хочу поділитися рецептом, як приготувати розсольник класичний з перловкою. Суп ситний і поживний, з приємною кислинкою. У його склад обов'язково входять: перловка, солоні огірки і яловичина.

Можна зустріти розсольник не тільки з перловкою, але і з просом. Багато кулінари додають не тільки солоні огірки, але і вливають розсіл, тут за бажанням. Замість яловичини можна використовувати свинину, курку. А також суп можна приготувати і зовсім без м'яса, вийде все одно дуже смачно.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 2 L
  • Морквина - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Перловка - 1 Склянка
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Мариновані огірки - 3 штуки
  • Кріп - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
Влийте воду в каструлю і відправте її на вогонь. Вимийте яловичину і наріжте шматочками середнього розміру, викладіть в воду після закипання, додайте лавровий лист і дрібку солі.
2
Готуйте на мінімальному вогні під прочиненими кришкою 1 час.
3
Заздалегідь промийте перловку, викладіть її до м'яса і готуйте ще 25 хвилин.
4
Очистіть цибулину і наріжте її кубиком, морквину натріть на крупній тертці. Очистіть часник і наріжте його дрібно.
5
Очистіть картоплю і наріжте шматочками, мариновані огірки наріжте кубиками.
6
Сковороду розігрійте з соняшниковою олією, обсмажити цибулю з морквою протягом декількох хвилин, потім додайте часник.
7
Перекладіть овочі зі сковороди в каструлю, додайте картоплю, варіть після закипання 10-15 хвилин.
8
Викладіть огірки, за смаком посоліть і поперчіть, готуйте 2 хвилин і вимкніть вогонь. Подавайте суп з дрібно рубаним кропом.

Схожі рецепти