Розсольник класичний з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом, як приготувати розсольник класичний з перловкою. Суп ситний і поживний, з приємною кислинкою. У його склад обов'язково входять: перловка, солоні огірки і яловичина.
Можна зустріти розсольник не тільки з перловкою, але і з просом. Багато кулінари додають не тільки солоні огірки, але і вливають розсіл, тут за бажанням. Замість яловичини можна використовувати свинину, курку. А також суп можна приготувати і зовсім без м'яса, вийде все одно дуже смачно.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 2 L
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Перловка - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мариновані огірки - 3 штуки
- Кріп - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1
Влийте воду в каструлю і відправте її на вогонь. Вимийте яловичину і наріжте шматочками середнього розміру, викладіть в воду після закипання, додайте лавровий лист і дрібку солі.
2
Готуйте на мінімальному вогні під прочиненими кришкою 1 час.
3
Заздалегідь промийте перловку, викладіть її до м'яса і готуйте ще 25 хвилин.
4
Очистіть цибулину і наріжте її кубиком, морквину натріть на крупній тертці. Очистіть часник і наріжте його дрібно.
5
Очистіть картоплю і наріжте шматочками, мариновані огірки наріжте кубиками.
6
Сковороду розігрійте з соняшниковою олією, обсмажити цибулю з морквою протягом декількох хвилин, потім додайте часник.
7
Перекладіть овочі зі сковороди в каструлю, додайте картоплю, варіть після закипання 10-15 хвилин.
8
Викладіть огірки, за смаком посоліть і поперчіть, готуйте 2 хвилин і вимкніть вогонь. Подавайте суп з дрібно рубаним кропом.