Розсольник з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли завжди готувати розсольник з перловкою або рисом, а я спробувала зварити його з квасолею. І була здивована смаком. Пропоную вам спробувати теж. Ось рецепт.
Я відписала для вас детальний рецепт розсольнику з квасолею. Сподіваюся таке поєднання вам теж сподобається, як і мені. Перед тим, як подати розсольник з квасолею на стіл, я виймаю з нього лавровий лист, а в кожну тарілку додаю сметану і зелень. У моєму варіанті розсольник з квасолею я готувала з яловичиною, а можна варити його з будь-яким іншим м'ясом. Є розсольник треба гарячим і добре до нього підуть грінки з часником. Дуже смачно і ситно!
- Яловичина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Огірки солені - 2 штуки
- Квасоля - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Петрушка - 1 штука (корінь)
- Розсіл - 50 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 7 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
М'ясо яловичини (я брала реберця) помити і порубати. Покласти в каструлю, залити 3 літрами води, довести до кипіння і варити поки м'ясо не стане м'яким.
Солоні огірки порізати на шматочки.
В окремо посуді припустити огірки до м'якості, додавши бульйон.
Приготувати квасолю. Попередньо її треба на ніч замочити в холодній воді.
Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
Морква і петрушку очистити і натерти на середній тертці. Овочі пасерувати до м'якості.
Додати в сковороду томатну пасту, закрити кришкою і тушкувати 5 хвилин.
Цибулину очистити, порубати і обсмажити до прозорості на сковороді.
У киплячий бульйон покласти картоплю і варити до готовності. У бульйон додати квасолю, пасеровані з томатом коріння, цибуля, огірки і поварити протягом 10 хвилин. Для 5 хвилин до кінця варіння влити огірковий розсіл, покласти перець, лавровий лист і сіль.