Рецепт Пиріг «розсольник» фото

Пиріг «розсольник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Солоне
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Здобний пиріг"Рассольник" готують з начинкою з м'яса птиці, лука, морква, солоних огірків і рису. Смачно в теплому і холодному вигляді.

Опис приготування:

Приготувавши цей пиріг, ви отримаєте такий собі суп"Рассольник" в тесті. Огірок може бути не тільки маринованим, але і солоним. Замість курки підійде індичка, качка. Форму пирога вибирайте за смаком. У мене це сіточка, яку я вирізаю спеціальним кулінарним валиком. Але це зовсім не обов'язково. Смак пирога від форми не залежить. Насправді, цей пиріг просто зразок гарної, смачною і простий домашньої випічки.

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 4 чайних ложки(1 немає. L. - в тісто, 0, 4 немає. L. - в начинку)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Курка відварна - 200 грам
  • Рис відварний - 3 Ст. Ложки
  • Огірок маринований - 150 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Куряче яйце - 1 штука
пиріг
Приготуйте тісто для пирога. У миску налийте теплу воду з молоком. Додайте цукор і дріжджі. Добре перемішайте.
пиріг
Додайте сіль, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно.
пиріг
Замісити м'яке еластичне тісто, НЕ липнуче до рук.
пиріг
Поставте тісто в тепле місце, накривши його харчовою плівкою. Приблизно через 50-60 хвилин воно значно збільшиться в об'ємі.
пиріг
Поки тісто підходить, займіться начинкою. Ріпчасту цибулю і моркву наріжте і викладіть в сковороду.
пиріг
Налийте соняшникову олію і смажте цибулю з морквою протягом 10-12 хвилин, перемішуючи, на середньому вогні до м'якості.
пиріг
Додайте нарізаний маринований огірок. Гасіть овочі ще 10 хвилин.
пиріг
Після додайте відварну курку.
пиріг
І відварений рис.
пиріг
Načinku сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
пиріг
Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і викладіть в сковороду з пекарської папером.
пиріг
На тісто викладіть начинку.
пиріг
Другу частину тіста розкачати і зробіть сіточку. Накрийте нею начинку і з'єднайте краю пирога.
пиріг
Змастіть пиріг яйцем і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
пиріг
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до готовності.
пиріг
Готовий пиріг трохи охолодіть і розріжте.

Схожі рецепти