Пиріг «розсольник»
(покроковий рецепт з фото)
Здобний пиріг "рассольник" готують з начинкою з м'яса птиці, лука, морква, солоних огірків і рису. Смачно в теплому і холодному вигляді.
Приготувавши цей пиріг, ви отримаєте такий собі суп "рассольник" в тесті. Огірок може бути не тільки маринованим, але і солоним. Замість курки підійде індичка, качка. Форму пирога вибирайте за смаком. У мене це сіточка, яку я вирізаю спеціальним кулінарним валиком. Але це зовсім не обов'язково. Смак пирога від форми не залежить. Насправді, цей пиріг просто зразок гарної, смачною і простий домашньої випічки.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 4 чайних ложки(1 немає. L. - в тісто, 0, 4 немає. L. - в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Курка відварна - 200 грам
- Рис відварний - 3 Ст. Ложки
- Огірок маринований - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Куряче яйце - 1 штука
Приготуйте тісто для пирога. У миску налийте теплу воду з молоком. Додайте цукор і дріжджі. Добре перемішайте.
Додайте сіль, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно.
Замісити м'яке еластичне тісто, НЕ липнуче до рук.
Поставте тісто в тепле місце, накривши його харчовою плівкою. Приблизно через 50-60 хвилин воно значно збільшиться в об'ємі.
Поки тісто підходить, займіться начинкою. Ріпчасту цибулю і моркву наріжте і викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і смажте цибулю з морквою протягом 10-12 хвилин, перемішуючи, на середньому вогні до м'якості.
Додайте нарізаний маринований огірок. Гасіть овочі ще 10 хвилин.
Після додайте відварну курку.
І відварений рис.
Načinku сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати і викладіть в сковороду з пекарської папером.
На тісто викладіть начинку.
Другу частину тіста розкачати і зробіть сіточку. Накрийте нею начинку і з'єднайте краю пирога.
Змастіть пиріг яйцем і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до готовності.
Готовий пиріг трохи охолодіть і розріжте.