Розсольник з куркою і перловою крупою
(покроковий рецепт з фото)
У пошуку ситного і смачного першого страви зверніть увагу на цей рецепт. Я розповім, як приготувати розсольник з куркою і перловою крупою: наваристий, ароматний і дуже смачний. Запам'ятовуйте!
Бульйон в даному випадку вариться на невеликій курочку, але при бажанні ви можете взяти і окремі частини: гомілки або стегенця, наприклад. До речі, зовсім необов'язково класти в суп все м'ясо, можна використовувати його для приготування другої страви, наприклад.
Перловку люблять, на жаль, далеко не все, так що відразу пропоную вам альтернативу: можна додати рис. Втім, хоча б раз можна спробувати і цю крупу, в розсольнику вона чудесна!
- Курка - 1 штука
- Спеції та овочі для бульйону - За смаком (перець, лавровий лист, морква, цибуля, сіль)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Крупа перлова - 1/3 склянки
- Огірки солені - 4 штуки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
1
У велику каструлю викладіть вимиту курочку, очищений цибулю і моркву. Додайте перець, лавровий лист, коріння за смаком. Залийте водою і поставте на вогонь.
2
Після закипання зменшіть вогонь, підсолити трохи і варіть близько 1.5 годин, прибираючи періодично піну.
3
Окремо потрібно зварити перловку. Для початку промийте її як слід, обсушити трохи. Викладіть в каструлю, залийте 4 склянками води і поставте на вогонь. Після закипання підсолити і варіть на повільному вогні близько 40 хвилин (може бути менше, все залежить від крупи).
4
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до прозорості цибулю.
5
Додайте дрібно нарізану (можна натерти на тертці) морква і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
6
Після додайте на сковороду нарізані огірочки і обсмажте все разом ще хвилини 3-4.
7
Коли курка зварилася, акуратно дістаньте її. Штам Бульйон, видаліть овочі і спеції, і знову поставте на вогонь.
8
Доведіть до кипіння, ще трохи підсолити і відправте нарізану картоплю. Варіть хвилин 10-12 на середньому вогні.
9
Після додайте обсмажені овочі і перловку.
10
Розберіть курочку, відокремте м'ясо і додайте його в розсольник.
11
Варіть до готовності картоплі. В кінці можна додати свіжу зелень.
Перед подачею дайте супчику настоятися під кришкою хвилин 20.
Перед подачею дайте супчику настоятися під кришкою хвилин 20.