Уральські щі з перловою крупою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні уральські щі з перловою крупою готуються швидко і просто. Бульйон можна зварити з будь-якого м'яса: яловичини, свинини або баранини. Отже, дивимося, як приготувати наваристі щі по-уральських.
Щоб зварити будь-який суп швидше, завжди добре мати в морозилці готовий бульйон, зварений заздалегідь і заморожений про запас. Можна також заздалегідь відварити перлову крупу і зберігати в морозильній камері, її можна буде відразу ж додавати в уральські щі, в розсольник, та й в будь-який суп.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Капуста квашена - 500 грам
- Перлова крупа - 50 грам (попередньо треба замочити на ніч)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції для супу - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком (для подачі)
Зваріть м'ясний бульйон, штам, м'ясо відокремте від кісток, наріжте шматочками і поверніть в бульйон.
Квашену капусту відіжміть від зайвої соку.
Перлову крупу промийте і замочіть у воді на ніч. Потім крупу промийте ще раз і відцідити.
У гарячий бульйон покладіть капусту, перлову крупу, перемішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте кришкою і варіть щі 20 хвилин.
Фрукти чистою, промийте, наріжте цибулю півкільцями, морква - дрібно. Обсмажте цибулю і моркву в гарячому рослинному маслі на сковороді до м'якості.
Піджарку додайте в щі, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
Приправте щі сіллю, покладіть лавровий лист, улюблені спеції.
Додайте подрібнений часник, перемішайте щі, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15-ти хвилин.
Уральські щі з перловою крупою подайте гарячими, посипавши нарізаною свіжою зеленню. Окремо подайте запечена картопля. Смачного!