Рецепт Уральські щі з перловою крупою фото

Уральські щі з перловою крупою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Дуже смачні уральські щі з перловою крупою готуються швидко і просто. Бульйон можна зварити з будь-якого м'яса: яловичини, свинини або баранини. Отже, дивимося, як приготувати наваристі щі по-уральських.

Опис приготування:

Щоб зварити будь-який суп швидше, завжди добре мати в морозилці готовий бульйон, зварений заздалегідь і заморожений про запас. Можна також заздалегідь відварити перлову крупу і зберігати в морозильній камері, її можна буде відразу ж додавати в уральські щі, в розсольник, та й в будь-який суп.

  • Яловичина на кістці - 500 грам
  • Капуста квашена - 500 грам
  • Перлова крупа - 50 грам (попередньо треба замочити на ніч)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Спеції для супу - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком (для подачі)
уральські щі з перловою крупою - фото крок 1
Зваріть м'ясний бульйон, штам, м'ясо відокремте від кісток, наріжте шматочками і поверніть в бульйон.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 2
Квашену капусту відіжміть від зайвої соку.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 3
Перлову крупу промийте і замочіть у воді на ніч. Потім крупу промийте ще раз і відцідити.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 4
У гарячий бульйон покладіть капусту, перлову крупу, перемішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте кришкою і варіть щі 20 хвилин.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 5
Фрукти чистою, промийте, наріжте цибулю півкільцями, морква - дрібно. Обсмажте цибулю і моркву в гарячому рослинному маслі на сковороді до м'якості.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 6
Піджарку додайте в щі, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 7
Приправте щі сіллю, покладіть лавровий лист, улюблені спеції.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 8
Додайте подрібнений часник, перемішайте щі, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15-ти хвилин.
уральські щі з перловою крупою - фото крок 9
Уральські щі з перловою крупою подайте гарячими, посипавши нарізаною свіжою зеленню. Окремо подайте запечена картопля. Смачного!

Схожі рецепти