Розсольник з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Розсольник з гречкою - це ще один варіант приготування відомого і всіма улюбленого супу, в який входять солоні огірочки. У цьому рецепті немає м'яса, тому страву можна їсти вегетаріанцям.
У цьому рецепті описаний пісний варіант розсольнику. Якщо ж ви любите більш ситні і наваристі супи, то можете використовувати замість води міцний яловичий або курячий бульйон, а також додати в нього шматочки м'яса. Щоб дізнатися, як приготувати розсольник з гречкою, просто вивчіть цей рецепт.
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Гречана крупа - 100 грам
- Вода - 2 L
- Петрушка - 1 пучок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Огірковий розсіл - 100 мілілітрів
- Солоні огірки - 3 штуки
Гречану крупу ретельно переберіть, покладіть її в друшляк і промийте під проточною водою. Потім викладіть в каструльку і залийте невеликою кількістю води.
Картопля очистіть і вимийте. Наріжте його брусочками або кубиками, викладіть в каструльку до гречки і долийте необхідну кількість води. Поставте каструлю на плиту і варіть все до готовності картоплі і гречки.
Цибулю і моркву очистіть. Вимийте їх і обсушити. Наріжте овочі шматочками довільної форми, кубиками або брусочками.
Солоні огірки наріжте півкільцями або соломкою. Шкірку з них можна не знімати. Якщо ви любите пікантні супи, то можете використовувати гострі соління.
В окремий посуд влийте огірковий розсіл, вкладіть в неї нарізані огірки, цибулю і моркву. Потім тушкуйте овочі до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
Після того, як звариться гречана крупа і картопля, викладіть до них тушковані в розсолі овочі. Варіть суп ще десять-п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи. В кінці додайте посічену зелень. Смачного!