Рецепт Розсольник з гречкою фото

Розсольник з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Овочі, Крупи, Огірок, Гречка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи, Розсольник

Розсольник з гречкою - це ще один варіант приготування відомого і всіма улюбленого супу, в який входять солоні огірочки. У цьому рецепті немає м'яса, тому страву можна їсти вегетаріанцям.

У цьому рецепті описаний пісний варіант розсольнику. Якщо ж ви любите більш ситні і наваристі супи, то можете використовувати замість води міцний яловичий або курячий бульйон, а також додати в нього шматочки м'яса. Щоб дізнатися, як приготувати розсольник з гречкою, просто вивчіть цей рецепт.

  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Картопля - 1 штука
  • Гречана крупа - 100 грам
  • Вода - 2 L
  • Петрушка - 1 пучок
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Огірковий розсіл - 100 мілілітрів
  • Солоні огірки - 3 штуки
розсольник з гречкою - фото крок 1
Гречану крупу ретельно переберіть, покладіть її в друшляк і промийте під проточною водою. Потім викладіть в каструльку і залийте невеликою кількістю води.
розсольник з гречкою - фото крок 2
Картопля очистіть і вимийте. Наріжте його брусочками або кубиками, викладіть в каструльку до гречки і долийте необхідну кількість води. Поставте каструлю на плиту і варіть все до готовності картоплі і гречки.
розсольник з гречкою - фото крок 3
Цибулю і моркву очистіть. Вимийте їх і обсушити. Наріжте овочі шматочками довільної форми, кубиками або брусочками.
розсольник з гречкою - фото крок 4
Солоні огірки наріжте півкільцями або соломкою. Шкірку з них можна не знімати. Якщо ви любите пікантні супи, то можете використовувати гострі соління.
розсольник з гречкою - фото крок 5
В окремий посуд влийте огірковий розсіл, вкладіть в неї нарізані огірки, цибулю і моркву. Потім тушкуйте овочі до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
розсольник з гречкою - фото крок 6
Після того, як звариться гречана крупа і картопля, викладіть до них тушковані в розсолі овочі. Варіть суп ще десять-п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи. В кінці додайте посічену зелень. Смачного!

Схожі рецепти