Рогалики з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
З листкового дріжджового тіста можна приготувати безліч смачної випічки: як солодкою, так і солоної. Сьогодні покажу, як приготувати солоні рогалики. Це швидка закуска на швидку руку. Дивіться!
Для рогаликів потрібно розморозити тісто і приготувати начинку. Вона може бути і солодкою, і солоної, на ваш смак. Поріжте тісто, наповніть начинкою, Край добре ущільнити. Таким рогалики зазвичай завжди дуже раді гості. Дивіться, як приготувати рогалики з листкового дріжджового тіста.
- Тісто листкове безжрожжевое - 250 грам
- Ковбаса копчена - 50 грам
- Сир плавлений - 80 грам
- Оливки - 2-3 штук
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Підготуйте продукти. Платівку тесту звільніть від упаковки і залиште розморожувати. Тонке тісто дуже швидко розморожується при кімнатній температурі.
Поріжте невеликими шматочками ковбасу і сир плавлений. Оливки поріжте просто на дві (або кілька) частини вздовж.
Трішки розкачайте тісто, за допомогою гострого ножа поріжте його на довгі трикутники. Якщо пластинки тесту у вас квадратні, то виріжте спочатку коло, а потім розділіть його на 8 частин.
Візьміть трикутник тесту, на край покладіть начинку: ковбасу, сир і оливку. Гострий кінець трикутника змастіть водою і яйцем.
Згорніть круасан, трохи придавлюючи, щоб край добре прилип.
Зробите так само з усіма шматочками тіста. Готові до випікання рогалики потрібно змастити жовтком. Розігрійте духовку до 230 градусів.
Перекладіть рогалики на деко і відправте їх в духовку на 15 хвилин.
Рогалики готові! Смачного!