Рецепт Рогалики з дріжджового тіста з повидлом фото

Рогалики з дріжджового тіста з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Страви з начинкою, Рогалики

Ця випічка ось уже багато років радує нас своїм чудовим смаком і цікавою формою. Думаю, багато хто знає, як їх зробити, але все ж нагадаю, як приготувати рогалики з дріжджового тіста з повидлом.

Готую рогалики повністю самостійно, тобто не купую для них готове тісто, хоча це дуже спрощує і скорочує час. Для мене зробити дріжджове тісто дуже легко, тому люблю цю справу. Повидло можна брати будь-який, тут кожен орієнтується на свій смак, крім повидла можна використовувати шоколад, суміш горіхів і сухофруктів.

  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Дріжджі швидкодіючі - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 220 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - За смаком
  • Вершкове масло - 45 грам
  • Povidlo - 250 грам (ідеально - яблучне або сливове)
  • Яйце - 2 штуки
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 1
1. Половину всього молока підігрівають і всипав дріжджі, розмішую і залишаю на 5 хвилин. Після цього додаю 1 яйце, цукор, сіль, вершкове масло (розтоплене) і всипав 250 грам борошна, розмішую і залишаю, щоб тісто підійшло.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 2
2. Як тільки помітив, що тісто піднялося, всипав решту борошна і замішую тісто.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 3
3. Стіл змащую олією і викладаю тісто, розкочують його в пласт круглої форми.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 4
4. Змащую тісто повидлом по всій поверхні.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 5
5. Нарізаю пласт від центру до країв, як піцу.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 6
6. Кожен шматочок тіста повертаю від широкого краю до центру.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 7
7. Деко застеляють папером для випічки і перекладаю рогалики, розкладаю на невеликій відстані один від одного.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 8
8. Залишаю рогалики на 20 хвилин. У чашу вбиваю яйце і змащую їм кожен рогалик, посипаю трохи цукром.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 9
9. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, після цього виймаю деко і залишаю рогалики до охолодження.
рогалики з дріжджового тіста з повидлом - фото крок 10
10. Виходять ось такі рум'яні і апетитні рогалики, смачного!

Схожі рецепти