Рогалики з дріжджового тіста з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Ця випічка ось уже багато років радує нас своїм чудовим смаком і цікавою формою. Думаю, багато хто знає, як їх зробити, але все ж нагадаю, як приготувати рогалики з дріжджового тіста з повидлом.
Готую рогалики повністю самостійно, тобто не купую для них готове тісто, хоча це дуже спрощує і скорочує час. Для мене зробити дріжджове тісто дуже легко, тому люблю цю справу. Повидло можна брати будь-який, тут кожен орієнтується на свій смак, крім повидла можна використовувати шоколад, суміш горіхів і сухофруктів.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Дріжджі швидкодіючі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 220 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком
- Вершкове масло - 45 грам
- Povidlo - 250 грам (ідеально - яблучне або сливове)
- Яйце - 2 штуки
1. Половину всього молока підігрівають і всипав дріжджі, розмішую і залишаю на 5 хвилин. Після цього додаю 1 яйце, цукор, сіль, вершкове масло (розтоплене) і всипав 250 грам борошна, розмішую і залишаю, щоб тісто підійшло.
2. Як тільки помітив, що тісто піднялося, всипав решту борошна і замішую тісто.
3. Стіл змащую олією і викладаю тісто, розкочують його в пласт круглої форми.
4. Змащую тісто повидлом по всій поверхні.
5. Нарізаю пласт від центру до країв, як піцу.
6. Кожен шматочок тіста повертаю від широкого краю до центру.
7. Деко застеляють папером для випічки і перекладаю рогалики, розкладаю на невеликій відстані один від одного.
8. Залишаю рогалики на 20 хвилин. У чашу вбиваю яйце і змащую їм кожен рогалик, посипаю трохи цукром.
9. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, після цього виймаю деко і залишаю рогалики до охолодження.
10. Виходять ось такі рум'яні і апетитні рогалики, смачного!