Булочки з повидлом з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати булочки з повидлом з дріжджового тіста, відмінно підійде, якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю для своєї сім'ї або до приходу друзів. Вони ніжні, м'які і ароматні.
Дріжджові булочки можна зробити з абсолютно будь-яким повидлом або будь-якою начинкою. У мене було дуже смачне повидло з айви, яке я і використовував. Краще брати густе повидло, але можна і варення, тільки тоді м'якоть, без соку. Так начинка буде залишатися всередині, НЕ витече по краях і не пригорить.
- Дріжджове тісто - 900 грам
- Повидло з айви - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
1. Насамперед беремося за тісто. У мене воно вже готове, тому я відкриваю упаковку і викладаю його на поверхню, залишаю на 40-60 хвилин, воно трохи підніметься.
2. Розрізаю тісто на шматочки необхідного розміру, по центру викладаю начинку.
3. Накриваю тестом начинку, ретельно защипують по краях, інакше начинка залишиться на деку.
4. Деко застеляють папером для випічки, викладаю булочки, але не в притул, адже в процесі випікання випічка підніметься. Змащую булочки звичайною водою, залишаю на 30 хвилин.
5. В миску вбиваю яйцо, збиваю його віночком.
6. Через півгодини змащую яйцем випічку, відправляю в духовку.
7. Випікаю булки в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20 хвилин. Готову випічку подаю до столу трохи остигнула.