Рецепт Булочки з повидлом з дріжджового тіста фото

Булочки з повидлом з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Рецепт, як приготувати булочки з повидлом з дріжджового тіста, відмінно підійде, якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю для своєї сім'ї або до приходу друзів. Вони ніжні, м'які і ароматні.

Опис приготування:

Дріжджові булочки можна зробити з абсолютно будь-яким повидлом або будь-якою начинкою. У мене було дуже смачне повидло з айви, яке я і використовував. Краще брати густе повидло, але можна і варення, тільки тоді м'якоть, без соку. Так начинка буде залишатися всередині, НЕ витече по краях і не пригорить.

  • Дріжджове тісто - 900 грам
  • Повидло з айви - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Насамперед беремося за тісто. У мене воно вже готове, тому я відкриваю упаковку і викладаю його на поверхню, залишаю на 40-60 хвилин, воно трохи підніметься.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Розрізаю тісто на шматочки необхідного розміру, по центру викладаю начинку.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Накриваю тестом начинку, ретельно защипують по краях, інакше начинка залишиться на деку.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Деко застеляють папером для випічки, викладаю булочки, але не в притул, адже в процесі випікання випічка підніметься. Змащую булочки звичайною водою, залишаю на 30 хвилин.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 5
5. В миску вбиваю яйцо, збиваю його віночком.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Через півгодини змащую яйцем випічку, відправляю в духовку.
булочки з повидлом з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Випікаю булки в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20 хвилин. Готову випічку подаю до столу трохи остигнула.

Схожі рецепти