Різотто в Мілані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як правильно готувати різотто по-міланськи? Читайте цей рецепт, який я знайшов в одній кулінарній книзі про італійську кухню. Різотто вийде як в кращих ресторанах Мілана!
Рецепт ризотто в Мілані:
1. Шафран розведіть в невеликій кількості бульйону.
2. У каструлі обсмажте дрібно нарізану цибулю і подрібнений яловичий мозок в половині вершкового масла. Смажте 10 хвилин на середньому вогні.
3. Рис на іншій сковороді обсмажуємо в невеликій кількості олії протягом 5 хвилин. Потім додаємо рис в суміш цибулі.
4. Налийте вино. Готуйте, поки вино не випарується.
5. Коли вино випарується, додайте бульйон і варіть рис до повної готовності, постійно підливаючи бульйон невеликими порціями.
6. Додайте шафран (разом з рідиною), решту вершкового масла і тертий сир. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте постояти 10-15 хвилин.
Готово!
- Мал - 400 грам
- Бульйон - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Яловичий мозок - 50 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вино біле - 200 мілілітрів
- Шафран - За смаком
- Пармезан - 100 грам
1. Шафран розведіть в невеликій кількості бульйону.
2. У каструлі обсмажте дрібно нарізану цибулю і подрібнений яловичий мозок в половині вершкового масла. Смажте 10 хвилин на середньому вогні.
3. Рис на іншій сковороді обсмажуємо в невеликій кількості олії протягом 5 хвилин. Потім додаємо рис в суміш цибулі.
4. Налийте вино. Готуйте, поки вино не випарується.
5. Коли вино випарується, додайте бульйон і варіть рис до повної готовності, постійно підливаючи бульйон невеликими порціями.
6. Додайте шафран (разом з рідиною), решту вершкового масла і тертий сир. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте постояти 10-15 хвилин.
Готово!