Рецепт Різдвяний кекс фото

Різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ароматного кексу. Його смак і аромат мені завжди нагадує зиму і новорічні свята. Тому готую його найчастіше до зими.

Опис приготування:

Коли за вікном сніг і холод, а вдома так тепло і затишно - приготуйте такий ароматний кекс з прянощами. Замість червоного вина можна взяти вишневе вино, а найкраще вишневу настоянку.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Вишня - 200 грам
  • Вино червоне напівсолодке - 100 мілілітрів
  • Обкладинка - 1/3 чайних ложки
  • Імбир - 1/4 чайних ложки (мелений, сухий)
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Борошно - 1 склянок
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Шоколад - 60 грам
різдвяний кекс - фото крок 1
Волоські горіхи трохи подрібніть. Додайте вишню і залийте все червоним вином.
різдвяний кекс - фото крок 2
М'яке вершкове масло збийте з цукром, потім додайте по одному яйця.
різдвяний кекс - фото крок 3
Додайте в тісто вишневу суміш разом з настойкою. Введіть прянощі, соду і борошно. Добре перемішайте.
різдвяний кекс - фото крок 4
Викладіть тісто у форму для кексу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин. Готовий кекс остудіть і полийте розтопленим шоколадом.
різдвяний кекс - фото крок 5
Приємного чаювання і гарного святкового настрою!

Схожі рецепти