Різдвяний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ароматного кексу. Його смак і аромат мені завжди нагадує зиму і новорічні свята. Тому готую його найчастіше до зими.
Коли за вікном сніг і холод, а вдома так тепло і затишно - приготуйте такий ароматний кекс з прянощами. Замість червоного вина можна взяти вишневе вино, а найкраще вишневу настоянку.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Вишня - 200 грам
- Вино червоне напівсолодке - 100 мілілітрів
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Імбир - 1/4 чайних ложки (мелений, сухий)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Борошно - 1 склянок
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Шоколад - 60 грам

Волоські горіхи трохи подрібніть. Додайте вишню і залийте все червоним вином.

М'яке вершкове масло збийте з цукром, потім додайте по одному яйця.

Додайте в тісто вишневу суміш разом з настойкою. Введіть прянощі, соду і борошно. Добре перемішайте.

Викладіть тісто у форму для кексу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин. Готовий кекс остудіть і полийте розтопленим шоколадом.

Приємного чаювання і гарного святкового настрою!