Різдвяне печиво з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Різдвяне печиво з імбиром можна подавати до чаю, а можна використовувати в якості подарунка близьким людям. Для цього просто запакуйте красиве і ароматне печиво в паперові святкові пакети.
Якщо у вас є бажання дізнатися, як приготувати різдвяне печиво з імбиром, то зверніть увагу на цей рецепт. Від кількості меленого імбиру залежить те, наскільки гострими будуть ваші вироби. Тому, якщо їх будуть їсти діти, можна додати зовсім небагато спецій. А ось для дорослих кількість можна збільшити.
- Вершкове масло - 70 грам
- Мед - 200 грам
- Цукор - 60 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 300 грам
- Прикраси - За смаком
Для того щоб приготувати тісто для печива, вам необхідно з'єднати вершкове масло з цукром і медом. Всі інгредієнти доведіть до кипіння на плиті, постійно їх помішуючи, так як цукор дуже швидко пригорає. Після закипання зніміть суміш з вогню і дайте їй охолонути.
Борошно просійте в будь-яку зручну ємність через сито. Краще це зробити кілька разів, щоб вона наситилася киснем. Змішайте борошно з імбиром, корицею, сіллю і розпушувачем для тесту.
Коли медова маса охолоне, додайте до неї борошно зі спеціями і замісіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на кілька годин, щоб гарненько охололо.
Через пару годин дістаньте тісто з холодильника, викладіть його на робочу поверхню. Розкачайте його в пласт товщиною в півсантиметра. Якщо він буде занадто товстий, то ваше печиво буде більше схоже на пряники. Виріжете з тіста фігурки, викладіть їх на застелений пергаментом деко.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Запікайте в ній печиво десять-п'ятнадцять хвилин, постійно перевіряючи його готовність. Вироби тонкі, тому можуть швидко згоріти. Готові печеньки дістаньте з духовки, дайте їм охолонути.
В цукрову пудру додайте п'ять-шість столових ложок води. Що вийшла глазур'ю і будь-яким іншим декором прикрасьте ваші печеньки. Зачекайте, поки глазур "схопиться", і подавайте випічку до столу.