Рецепт Рис з куркою і овочами фото

Рис з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рис з куркою і овочами - дуже просте в приготування блюдо, яке добре подавати і свіжоприготовленим, і розігрітим в мікрохвильовці. Я зазвичай беру це блюдо на роботу, розігріваю і їм - смачно!

Опис приготування:

Рис з куркою і овочами - дуже практичне, на мій погляд, страва. По перше, його досить просто і швидко готувати - буквально півгодини, не більше того, і ніяких складних кулінарних шедеврів - блюдо готується в одній сковороді. По-друге, блюдо добре підходить для тих випадків, коли у вас залишився невикористаний відварений рис - ви можете його з успіхом використовувати в приготуванні цієї страви. По-третє, інгредієнти досить прості, а якщо якогось з них у вас немає - можна запросто замінити чимось схожим. По-четверте, рис з куркою і овочами - одне з тих страв, яке не втрачає смакових якостей, якщо подавати його не свіжі, а розігрітим в мікрохвильовці. Коротше, переваг у цієї страви дуже багато. А, найголовніше забув - воно ще й дуже смачне Я люблю гостре, тому додаю побільше гострого меленого перцю. Отже, досить вступу - все інше вам розповість рецепт рису з куркою і овочами! Удачі в приготуванні!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Перець болгарський - 1/2 штуки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рис відварний - 2 склянки
  • Помідори - 2 штуки
  • Спеції - - За смаком (мелений червоний перець, орегано, кмин)
  • Сіль, перець - - За смаком
рис з куркою і овочами - фото крок 1
Куряче філе промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в миску.
рис з куркою і овочами - фото крок 2
Болгарський перець нарізаємо соломкою, додаємо до курки.
рис з куркою і овочами - фото крок 3
Додаємо трохи гострого меленого перцю (за смаком), солі і столову ложку оливкової олії. Гарненько перемішуємо.
рис з куркою і овочами - фото крок 4
Розігріваємо глибоку сковороду без масла. Викладаємо в неї курку з перцем.
рис з куркою і овочами - фото крок 5
Готуємо, помішуючи, приблизно 7-8 хвилин на середньому вогні, до майже повної готовності курячого філе. Коли куряче філе буде практично готове, весь вміст сковороди перекладаємо назад в мисочку, а сковороду залишаємо на вогні.
рис з куркою і овочами - фото крок 6
Поки смажилася курка, можна було встигнути нарізати тонкими півкільцями цибулю (у мене червоний, але можна використовувати і звичайний ріпчаста).
рис з куркою і овочами - фото крок 7
Часник теж очистимо, дрібно нарубаємо.
рис з куркою і овочами - фото крок 8
Помідори наріжемо невеликими кубиками. Рекомендую використовувати м'якші помідори, вони швидше розм'якнуть і дадуть більше смаку.
рис з куркою і овочами - фото крок 9
Отже, тепер в сковороду, в якій обсмажувалася курка, кладемо цибулю і часник. Обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
рис з куркою і овочами - фото крок 10
Потім додаємо в сковороду вже готовий відварений рис.
рис з куркою і овочами - фото крок 11
Туди ж відправляємо помідори.
рис з куркою і овочами - фото крок 12
Додаємо спеції, сіль, перець і трохи води - буквально 100 мл, не більше. Гарненько все перемішуємо.
рис з куркою і овочами - фото крок 13
Повертаємо в сковороду обсмажене куряче філе з перцем, змішуємо з вмістом сковороди і доводимо до повної готовності. Це, як правило, ще 4-5 хвилин - за цей час вода встигає випаруватися, а всі інгредієнти"схопитися" і сформувати смакову палітру страви.
рис з куркою і овочами - фото крок 14
Подаємо негайно. Смачного!

Схожі рецепти