Рис з грибами і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне гаряче блюдо, яке не вимагає багато часу і праці - це рис з грибами і овочами! Готуйте на обід або вечерю. Рекомендую простий рецепт всім взяти на замітку!
До рису можна додавати різні овочі, але солодкий і гострий перець поєднуються найбільш вдало. Цю страву можна приготувати абсолютно пісним, додаючи в нього курку. До речі, щоб приготувати рис з овочами і грибами, ви можете також сміливо використовувати суміш заморожену з овочів і грибів. Готувала якось з сушеними білими грибами, вийшло теж неймовірно смачно! Загалом, є простір для уяви!
- Мал - 1 Склянка
- Куряче філе - 400-500 грам
- Соєвий соус - 6-7 Ст. Ложок
- Печериці - 250 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Тертий імбир - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Рис промийте добре пару раз. Потім відваріть його до готовності.
Попередньо можете порізати курку невеликими скибочками або смужками.
Залийте соєвим соусом і залиште в холодильнику маринуватися на півгодини. Тим часом ви відваріть рис і підготуєте овочі з грибами.
Свіжий імбир натріть на тертці.
Гриби почистіть і поріжте пластинками.
Гострий перець поріжте тонко.
Солодкий перець (у мене був жовтого кольору) поріжте навпаки великими шматками.
Дрібно порубати цибуля зелена.
Курку струсіть від соєвого соусу. Обсмажте на сильному вогні в невеликій кількості масла хвилин 7-8.
Обсмажену курку відставте в сторону.
На сильному вогні обсмажте овочі з грибами хвилин 5, додайте трохи рослинного масла.
На сильному вогні обсмажте овочі з грибами хвилин 5, додайте трохи рослинного масла.
Потім до овочів на сковороду поверніть курку і рис відварний. Перемішайте все, сіль і poperčite, додайте приправ за смаком. Готуйте хвилину або дві.
Рис з овочами і грибами готовий! Смачного!