Рецепт Рікотнік з грушею фото

Рікотнік з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Латвійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Груша
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Здається, що італійський сир Рікотта" і груша створені одне для одного. Разом вони створюють прекрасний дует, це своєрідний пиріг-перевертиш, подібний тарт-татен, тільки з грушею і рікоттою.

Опис приготування:

Рецепт цього смачного пирога зовсім не складний, головне - підготувати всі необхідні продукти і слідувати покрокової інструкції.

  • Груша свіжа - 3-4 штук
  • Коричневий тростинний цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 220 грам (для карамелі 20 г, в тісто 150 г, перед випічкою 50 г)
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Сир Рікотта - 200 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Лимонна цедра - 5 грам
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
рікотнік з грушею - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
рікотнік з грушею - фото крок 2
Застелите дно рознімної форми папером для випічки і промажте її вершковим маслом.
рікотнік з грушею - фото крок 3
Засипте коричневий тростинний цукор і відправте в розігріту до 150-180 градусів духовку на 15 хвилин, щоб цукор карамелізований.
рікотнік з грушею - фото крок 4
У ємність для збивання покладіть вершкове масло кімнатної температури і цукровий пісок.
рікотнік з грушею - фото крок 5
Вбийте одне яйце і знову продовжуйте збивати.
рікотнік з грушею - фото крок 6
Додайте Рікотта і знову збивайте.
рікотнік з грушею - фото крок 7
З'єднайте розпушувач для тіста, ванілін, кардамон, щіпку солі.
рікотнік з грушею - фото крок 8
Надішліть в ємність для збивання цю суміш.
рікотнік з грушею - фото крок 9
Всипте лимонну цедру.
рікотнік з грушею - фото крок 10
Всипте просіяне борошно.
рікотнік з грушею - фото крок 11
Замісити тісто, воно досить щільне.
рікотнік з грушею - фото крок 12
Наріжте грушу часточками.
рікотнік з грушею - фото крок 13
На карамельну корочку покладіть вершкове масло, нарізане дрібними шматочками.
рікотнік з грушею - фото крок 14
Покладіть віялом часточки груші по колу, заповніть серединку.
рікотнік з грушею - фото крок 15
Зверху викладіть тісто.
рікотнік з грушею - фото крок 16
Розрівняйте тісто поверх груш, якщо це буде складно зробити силіконової лопаткою, можна розрівняти руками, змоченими водою. Надішліть в духовку, розігріту до 180 градусів, час випічки - 1 час.
рікотнік з грушею - фото крок 17
Накрийте форму з пирогом великою тарілкою і перекиньте пиріг, акуратно зніміть з нього папір для випічки.
рікотнік з грушею - фото крок 18
Ріжте пиріг на частини і пригощайте своїх близьких!

Схожі рецепти