Рікотнік з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Здається, що італійський сир Рікотта" і груша створені одне для одного. Разом вони створюють прекрасний дует, це своєрідний пиріг-перевертиш, подібний тарт-татен, тільки з грушею і рікоттою.
Рецепт цього смачного пирога зовсім не складний, головне - підготувати всі необхідні продукти і слідувати покрокової інструкції.
- Груша свіжа - 3-4 штук
- Коричневий тростинний цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 220 грам (для карамелі 20 г, в тісто 150 г, перед випічкою 50 г)
- Цукровий пісок - 100 грам
- Сир Рікотта - 200 грам
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 5 грам
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

Підготуйте продукти відповідно до рецепту.

Застелите дно рознімної форми папером для випічки і промажте її вершковим маслом.

Засипте коричневий тростинний цукор і відправте в розігріту до 150-180 градусів духовку на 15 хвилин, щоб цукор карамелізований.

У ємність для збивання покладіть вершкове масло кімнатної температури і цукровий пісок.

Вбийте одне яйце і знову продовжуйте збивати.

Додайте Рікотта і знову збивайте.

З'єднайте розпушувач для тіста, ванілін, кардамон, щіпку солі.

Надішліть в ємність для збивання цю суміш.

Всипте лимонну цедру.

Всипте просіяне борошно.

Замісити тісто, воно досить щільне.

Наріжте грушу часточками.

На карамельну корочку покладіть вершкове масло, нарізане дрібними шматочками.

Покладіть віялом часточки груші по колу, заповніть серединку.

Зверху викладіть тісто.

Розрівняйте тісто поверх груш, якщо це буде складно зробити силіконової лопаткою, можна розрівняти руками, змоченими водою. Надішліть в духовку, розігріту до 180 градусів, час випічки - 1 час.

Накрийте форму з пирогом великою тарілкою і перекиньте пиріг, акуратно зніміть з нього папір для випічки.

Ріжте пиріг на частини і пригощайте своїх близьких!