Рибний суп з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Рибний суп вийде більш ароматним і смачним, якщо ви при варінні такого блюда додасте в бульйон селера. Для ситності супу ви можете використовувати картоплю, Мал, пшоно, гречану крупу.
Рибний суп - дуже корисний і поживний, подавайте його не тільки дорослим, але і дітям. Малюкам найкраще наливати в тарілки бульйон і пропонувати до нього сметану і сухарики, вони перебивають рибний аромат і діти з задоволенням їдять перший.
- Карась - 400 грам
- Мал - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Вода - 1, 2 L
- Селера - 40 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Рибу очистіть від луски, попатраєте і ретельно промийте. Видаліть зябра. Наріжте рибу шматочками і викладіть в каструлю або казан. Відразу ж додайте промитий рис, він вариться приблизно така ж кількість часу, що і риба. Викладіть лаврове листя.
Влийте теплу воду, помістіть каструлю на плиту і доведіть її вміст до кипіння, видаляючи при цьому піну, що утворюється. Потім посоліть і поперчіть блюдо.
Моркву і цибулю очистіть від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці з дрібними отворами, а цибулю наріжте дрібними кубиками.
Через 15 хвилин варіння викладіть подрібнені овочі в каструлю.
В цей же момент додайте і селеру. Можна використовувати як свіжий стеблова селера, так і заморожений.
Відваріть суп ще 5-6 хвилин і спробуйте його на смак. За бажанням додайте в бульйон мелений часник або свіжу зелень.
Викладіть в тарілки відварну рибу, розлийте бульйон з рисом і овочами і подайте до столу.