Картопляний суп-пюре з селерою і курячими галушками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляного супу-пюре з курячими галушками та селерою. Суп-пюре виходить густим і дуже смачним.
Для супу галушки варять окремо, а додають у вже готовий суп, розкладаючи їх по тарілках. Суп в приготуванні нескладний, а виходить дуже смачним.
- Селера, стебло - 4 штуки
- Картопля - 6 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вода - 2, 5 L
- Вершки - 200 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Куряча грудка - 0, 5 штуки
- Яйця - 1 штука
- Перець - 1 За смаком
1. Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і заливаємо водою. Нарізаємо шматочками стебла селери, дрібно нарізаємо цибулю.
2. Вершкове масло розтопити в каструлі, цибуля харчування, і хвилини дві обсмажуємо. Потім додаємо селера, хвилини дві обсмажуємо. Додамо картопля. Хвилини три все обсмажуємо, помішувати.
3. Заливаємо водою овочі, доводимо до кипіння, вогонь зменшимо і до готовності картоплі варимо. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
4. Готуємо галушки. Через м'ясорубку пропускаємо м'ясо, додамо яйце, подрібненої зелені, солимо і вимішуємо фарш. Фарш в холодильник, в блендері подрібнити овочі з супу. З фаршу за допомогою двох чайних ложок робимо галушки. Галушки опускаємо в киплячу воду, варимо, поки не спливуть.
5. У каструлю переливаємо пюрірованние овочі, розігріємо і додамо вершки. Суп розмішати, розігріваємо, але не кип'ятимо.
6. По тарілках розливаємо суп, в кожну тарілку кладемо галушки і посипаємо подрібненою зеленню селери.