Картопляний суп з галушками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вас часто мучить питання різноманітності страв, особливо перших, пропоную один з рецептів, який точно урізноманітнює ваше меню. Обов'язково приготуйте картопляний суп з галушками.
Перші страви дуже важливі. Тарілка гарячого супчику зігріває вас в холодний день і відмінно втаязикє голод. Якщо не хочете проблем з травленням, обов'язково їжте перші страви. Галушки можна зробити великі чи маленькі, а також можна додати в суп гриби, крупу або вермішель.
- Вода - 1, 5 L
- Картопля - 5 штук
- Бекон - 50 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морквина - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 10 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/3 склянки
1. Картоплю очистіть і наріжте невеликими шматочками. У каструлю налийте воду і додайте лавровий лист, щіпку солі і пару горошин чорного перцю. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, відправте в неї картоплю.
2. Тим часом наріжте шматочками бекон, очистіть і наріжте півкільцями цибулю. Викладіть бекон на суху гарячу сковороду і обсмажте пару хвилин, потім додайте цибулю.
3. Очистіть моркву, наріжте її тонкими шматочками. Викладіть її в сковороду до цибулі і бекону.
4. Молоко влийте в миску, додайте яйце, розтоплене і охолоджене вершкове масло, сіль і збийте.
5. Порційно всипте борошно, перемішуйте кожен раз після кожної ложки.
6. Тісто вийде м'яке, воно не повинно липнути до рук. В іншому випадку додайте ще трохи борошна.
7. Сформуйте з нього ковбаску і наріжте її шматочками.
8. У киплячу воду через 10-15 хвилин після того, як всипали картопля, додайте піджарку, а також не забудьте галушки. Варіть все 10-15 хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
9. Гарячий суп відразу розлийте по тарілках, прикрасьте гілочкою зелені і подавайте до столу.