Гороховий суп з галушками
(покроковий рецепт з фото)
Гороховий суп - традиційне блюдо багатьох стан світу, особливо в Європі. Смачне, ситне, з ніжною структурою перша страва. Пропоную рецепт горохового супу з галушками.
Гороховий суп готується просто. Головне, щоб горох був хорошої якості і швидко розварюється. Але в будь-якому випадку для цього буде потрібно не менше 35-40 хвилин. Але ось на якій стадії вважати горох готовим, вирішувати вам. Я люблю коли він повністю розварюється в пюре. Іншим подобається горох, який відчувається на зубах. Такий суп можна зварити на будь-якому м'ясному, овочевому бульйоні або воді. У мене сьогодні останній варіант. Виходить нітрохи не гірше, ніж на бульйоні.
- Горох - 1, 5 склянки (сухий, лущений)
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування горохового супу.
Горох ретельно помийте і залийте водою на 4-5 годин, а краще на ніч.
Викладіть набряклий горох в каструлю і залийте водою. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, знімаючи піну. Піни буде багато, поки вона є, Не закривайте каструлю кришкою. Після накрийте і варіть горох майже до готовності.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці або дрібно наріжте. Додайте до цибулі.
Налийте соняшникову рафіновану олію і обсмажити цибулю з морквою.
Додайте овочі в суп і продовжуйте варити.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в суп. Посоліть і поперчіть за смаком.
Поки суп вариться приготуйте тісто для галушок. У мисці збийте яйце, трохи солі.
Додайте борошно.
Перемішайте яйце з борошном і сіллю. Додайте трохи води, щоб тісто було, як рідка сметана.
Коли овочі в супі будуть готові, викладіть чайною ложкою тісто в киплячий суп. Через кілька хвилин галушки спливуть і будуть готові.
Гороховий суп з галушками готовий. Подавайте на перше в обід.