Гречаний суп з грибами і картопляними галушками
(покроковий рецепт з фото)
На обід для всієї родини пропоную дуже простий рецепт гречаного супу з грибами і картопляними галушками. Легкий, але при цьому досить ситний, ароматний і дуже смачний.
1. Насамперед вимийте картопля, викладіть його в каструлю з водою і відправте на вогонь. Після закипання варіть на середньому вогні до м'якості.
2. Паралельно промийте і при необхідності очистіть гриби. В даному випадку це печериці, але для більш насиченого аромату можна взяти парочку сушених білих грибів.
3. Обсушити, наріжте пластинками і обсмажити на сковороді з розігрітим рослинним маслом гриби.
4. Очистіть і подрібніть цибулю. Додайте його до грибів, продовжуйте смажити на середньому вогні.
5. Слідом додайте очищену і нарізану моркву. Використовувати в рецепті приготування гречаного супу з грибами і картопляними галушками можна також інші овочі за смаком.
6. Готову картоплю потрібно остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посоліть його на смак. Додавайте поступово борошно, щоб маса вийшла однорідною і досить щільної. З готового "тесту" сліпа Клецьк.
7. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь. Всипте промиту крупу.
8. Після закипання акуратно викладіть зажарку і продовжуйте варити на середньому вогні. Не забудьте поперчити, посолити і при бажанні додати інші улюблені спеції.
9. Для 2-3 хвилини до готовності акуратно опустіть галушки.
10. Як тільки вони здадуться на поверхні води, зніміть каструлю з вогню.
11. Ось такий варіант, як приготувати гречаний суп з грибами і картопляними галушками. Залишилося тільки додати трохи свіжої зелені - і можна подавати до столу.
- Гречка - 0.5 склянки
- Гриби - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Борошно - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
2. Паралельно промийте і при необхідності очистіть гриби. В даному випадку це печериці, але для більш насиченого аромату можна взяти парочку сушених білих грибів.
3. Обсушити, наріжте пластинками і обсмажити на сковороді з розігрітим рослинним маслом гриби.
4. Очистіть і подрібніть цибулю. Додайте його до грибів, продовжуйте смажити на середньому вогні.
5. Слідом додайте очищену і нарізану моркву. Використовувати в рецепті приготування гречаного супу з грибами і картопляними галушками можна також інші овочі за смаком.
6. Готову картоплю потрібно остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посоліть його на смак. Додавайте поступово борошно, щоб маса вийшла однорідною і досить щільної. З готового "тесту" сліпа Клецьк.
7. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь. Всипте промиту крупу.
8. Після закипання акуратно викладіть зажарку і продовжуйте варити на середньому вогні. Не забудьте поперчити, посолити і при бажанні додати інші улюблені спеції.
9. Для 2-3 хвилини до готовності акуратно опустіть галушки.
10. Як тільки вони здадуться на поверхні води, зніміть каструлю з вогню.
11. Ось такий варіант, як приготувати гречаний суп з грибами і картопляними галушками. Залишилося тільки додати трохи свіжої зелені - і можна подавати до столу.