Рецепт Гречаний суп з грибами і картопляними галушками фото

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Гречка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На обід для всієї родини пропоную дуже простий рецепт гречаного супу з грибами і картопляними галушками. Легкий, але при цьому досить ситний, ароматний і дуже смачний.

Опис приготування:

1. Насамперед вимийте картопля, викладіть його в каструлю з водою і відправте на вогонь. Після закипання варіть на середньому вогні до м'якості.

2. Паралельно промийте і при необхідності очистіть гриби. В даному випадку це печериці, але для більш насиченого аромату можна взяти парочку сушених білих грибів.

3. Обсушити, наріжте пластинками і обсмажити на сковороді з розігрітим рослинним маслом гриби.

4. Очистіть і подрібніть цибулю. Додайте його до грибів, продовжуйте смажити на середньому вогні.

5. Слідом додайте очищену і нарізану моркву. Використовувати в рецепті приготування гречаного супу з грибами і картопляними галушками можна також інші овочі за смаком.

6. Готову картоплю потрібно остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посоліть його на смак. Додавайте поступово борошно, щоб маса вийшла однорідною і досить щільної. З готового"тесту" сліпа Клецьк.

7. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь. Всипте промиту крупу.

8. Після закипання акуратно викладіть зажарку і продовжуйте варити на середньому вогні. Не забудьте поперчити, посолити і при бажанні додати інші улюблені спеції.

9. Для 2-3 хвилини до готовності акуратно опустіть галушки.

10. Як тільки вони здадуться на поверхні води, зніміть каструлю з вогню.

11. Ось такий варіант, як приготувати гречаний суп з грибами і картопляними галушками. Залишилося тільки додати трохи свіжої зелені - і можна подавати до столу.

  • Гречка - 0.5 склянки
  • Гриби - 150 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Борошно - 4-6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед вимийте картопля, викладіть його в каструлю з водою і відправте на вогонь. Після закипання варіть на середньому вогні до м'якості.

2. Паралельно промийте і при необхідності очистіть гриби. В даному випадку це печериці, але для більш насиченого аромату можна взяти парочку сушених білих грибів.

3. Обсушити, наріжте пластинками і обсмажити на сковороді з розігрітим рослинним маслом гриби.

4. Очистіть і подрібніть цибулю. Додайте його до грибів, продовжуйте смажити на середньому вогні.

5. Слідом додайте очищену і нарізану моркву. Використовувати в рецепті приготування гречаного супу з грибами і картопляними галушками можна також інші овочі за смаком.

6. Готову картоплю потрібно остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посоліть його на смак. Додавайте поступово борошно, щоб маса вийшла однорідною і досить щільної. З готового"тесту" сліпа Клецьк.

7. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь. Всипте промиту крупу.

8. Після закипання акуратно викладіть зажарку і продовжуйте варити на середньому вогні. Не забудьте поперчити, посолити і при бажанні додати інші улюблені спеції.

9. Для 2-3 хвилини до готовності акуратно опустіть галушки.

10. Як тільки вони здадуться на поверхні води, зніміть каструлю з вогню.

11. Ось такий варіант, як приготувати гречаний суп з грибами і картопляними галушками. Залишилося тільки додати трохи свіжої зелені - і можна подавати до столу.

Схожі рецепти