Рецепт Молочний суп з картопляними галушками фото

Молочний суп з картопляними галушками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Молочні продукти , Картопля , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , Для дітей
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Дуже простий спосіб, як приготувати молочний суп з картопляними галушками. Не потрібно витрачати багато часу або купувати дорогі продукти. Такий рецепт повинен бути в запасі у кожної господині.

Опис приготування:

Ситний, корисний і смачний молочний суп, який із задоволенням з'їдять навіть діти. Його родзинкою є галушки, які готуються з картопляного пюре, яєць і борошна. Якщо готуєте для дорослих, можна надати галушки більш пікантний смак за допомогою спецій, часнику і зелені. Цим блюдом можна урізноманітнити своє меню, тим більше, що його приготування не забере у вас багато часу.

  • Картопля - 200 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно - 200 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - За смаком
  • Зелень - 1 пучок
молочний суп з картопляними галушками - фото крок 1
1. Спочатку потрібно приготувати тісто для галушок. Для цього очищаємо картоплю від шкірки, ріжемо дрібно і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Зварити картоплю розминаємо в пюре, додаємо яйце і борошно (може знадобитися трохи більше або менше).
молочний суп з картопляними галушками - фото крок 2
2. З усіх продуктів замішуємо гарне тісто. Якщо робите суп для дорослих, можна до тесту додати більше приправ або дрібно рубаний часник з салом.
молочний суп з картопляними галушками - фото крок 3
3. На плиту ставимо каструлю і наливаємо в неї молоко, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння (стежимо, щоб молоко не втекло). З тіста формуємо невеликі кульки, щоб зручно було їсти їх, і відправляємо їх в кипляче молоко. Варимо галушки сім хвилин. В кінці додаємо шматочок масла і вимикаємо вогонь, розливаємо суп по тарілках. Можна зверху прикрасити зеленню.

Схожі рецепти