Рецепт Гороховий суп з селерою фото

Гороховий суп з селерою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Горох, Селера, Корінь селери
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи

Легкий і корисний суп ви зможете приготувати в будь-який час року за уязика, що у вас під рукою будуть всі необхідні інгредієнти в замороженому вигляді. Відмінне перша страва для всієї родини.

Якщо ви хочете знати, як приготувати гороховий суп з селерою, то скористайтеся цим простим і зрозумілим рецептом. Такий овочевий супчик не зашкодить вашій фігурі. А перед його ароматом не встоїть жоден гість!

  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь селери - 150 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Горох - 1 Склянка
  • Зелень, сіль, спеції - За смаком
  • Вода - 1, 5 L
гороховий суп з селерою - фото крок 1
Візьміть каструльку, всипте в неї горох, залийте його холодною питною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть рідину до кипіння. Потім вогонь зменшите. Варіть горох до повної готовності, щоб він став м'яким, але не розварився. Додайте до гороху нарізану кубиками картоплю, варіть ще п'ятнадцять хвилин.
гороховий суп з селерою - фото крок 2
Поки на плиті варяться горох і картопля, вам необхідно підготувати всі інші овочі. Моркву і селеру очистіть і наріжте соломкою. Сковороду розігрійте на середньому вогні з рослинним маслом, викладіть на неї нарубані соломкою селеру і моркву, обсмажте протягом п'яти хвилин. Потім додайте очищений і нарізаний ріпчаста цибуля і знову обсмажуйте п'ять хвилин.
гороховий суп з селерою - фото крок 3
Потім залийте овочі склянкою питної води, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції. Гарненько перемішайте всі інгредієнти в сковороді, накрийте кришкою і тушкуйте до повної готовності овочів.
гороховий суп з селерою - фото крок 4
Коли в каструльці будуть готові і горох, і картопля, а в сковороді - овочі, схилитися, селера і моркву перекладіть в каструлю. Доведіть суп до кипіння.
гороховий суп з селерою - фото крок 5
Додайте в суп лавровий лист, підсолити його ще раз, якщо це необхідно. Якщо в процесі приготування википіло занадто багато рідини, то додайте в суп ще трохи кип'яченої питної води. Киньте в суп рубану вимиту зелень, кип'ятіть під кришкою ще п'ять хвилин, вимкніть вогонь, накрийте кришкою, дайте супу настоятися півгодини.

Схожі рецепти