Овочевий суп з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Овочевий суп з селерою відомий мені дуже давно. Правда, для мене це суп в програмі схуднення, тому я сприймаю його як корисний і лікувальний. Ділюся рецептом - сподіваюся, кому-небудь стане в нагоді!
Овочевий суп з селерою дуже ніжний, з приємним кислуватим смаком. Можна частину квасолі не розбивати блендером, залишити цілими. Овочевий суп з селерою привезений з подорожі в теплі країни, для нас він екзотичний, тому краще його готувати влітку. Овочевий суп з селерою можна їсти холодним. Щоб смак був приємним, використовуйте тільки смачне оливкова олія. Смачного!
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Курячий бульйон - 2 склянки
- Квасоля біла - 400 грам (консервована)
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Шпинат - 100 грам
- Лимон - 13 штук
- Пармезан - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком (прованські трави)
Цибуля і селеру нарізати не крупніше.
У каструлю налити масло і обсмажувати цибулю і селеру на повільному вогні.
У каструлю налити бульйон, додати квасолю, трави, сіль, часник, перемішуємо і варимо 5 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
Шпинат моєму, ріжемо крупно, від лимона відрізаємо третю частину.
З готового супу блендером робимо пюре.
Суп поставити на плиту, довести до кипіння.
Додати шпинат і варити 1 хвилину, влити сік лимона.
Готовий суп налити в тарілку і посипати пармезаном.