Риба в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смачне другу страву зі свіжої морської риби, приправленою пікантним томатним соусом. Легкий, швидкий і ефектний рецепт. Розповім, як приготувати рибу в томатному соусі. Це дуже смачно!
Обробка (або морський карась) - дуже смачна риба, з ніжним і соковитим м'ясом. Найсмачніше вона виходить, коли її готують цілком. У великої риби роблять на боках два-три надрізи, щоб дорада могла рівномірно дійти до готовності.
- Обробка - 1 кілограм
- Помідори - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Вино біле сухе - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка свіжа - 1 пучок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Очищену рибу ретельно промийте та висушіть паперовим рушником.
2
У глибокій сковороді нагрійте половину оливкової олії і обсмажте рибу з обох сторін до красивої золотисто-коричневої скоринки.
3
Залийте рибу вином, змішаним з 250 мл. Води. Додайте в сковороду лавровий лист, перець, сіль, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого і готуйте рибу 40 хвилин, поливаючи її соком, утворюється при гасінні.
4
Готову рибу викласти на блюдо сервіровки, збережіть її теплою.
5
У чисту сковороду налийте масло, що залишилося, обсмажте нарізану цибулю, потім додайте помідори, очищені від шкірки, розімніть їх дерев'яною ложкою, приправити сіллю. Варіть соус близько 20-ти хвилин.
6
Видаліть лавровий лист з сковороди, готуйте соус на повільному вогні, щоб він став густішим. Додайте дрібно нарізану зелень петрушки, добре перемішайте соус.
7
Вилийте готовий гарячий томатний соус на рибу, відразу ж подавайте блюдо до столу. Смачного!