Риба, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рибка і томати - це безпрограшна комбінація на всі часи! Тане в роті м'ясо судака в соковитому томатному соусі стане приємним доповненням святкового обіду, дивіться рецепт приготування!
Звичайно, гасити рибу можна і в томатній пасті. Але приготований самостійно томатний соус набагато смачніше. До того ж, це зовсім не складно. Добре поєднується з томатним соусом річкова риба, тому для приготування риби. Тушкованої в томатному соусі, я взяла філе судака.
- Філе судака - 4 штуки
- Помідори - 3-5 штук
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Спеції - За смаком
Щоб соус був смачним і насиченим, вибирайте обов'язково соковиті і стиглі помідори.
Рибку промийте і почистіть.
Також видаліть шкірку у риби. Поріжте філе на порційні шматки, обваляйте їх у борошні гарненько. Смажте на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії.
Обсмажуйте з двох сторін до готовності. Можете зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою. Судак - риба річкова, смажиться досить довго. Процес може зайняти хвилин 10-15. За цей час зробіть соус.
Помідори обшпарте, видаліть у них шкірку, а також насіння (це бажано, але не обов'язково). Перець болгарський теж очистіть від насіння, поріжте шматочками. У блендері подрібніть до пюреобразного стану помідори і перець, а також часник не забудьте, додайте спеції за смаком, а також пів чайної ложки цукру.
Потім отриманим соусом залийте рибу на сковороді. Накрийте знову кришкою і тушкуйте хвилин 10-15 ще.
Потім кришку можна прибрати, щоб соус загус, а зайва волога випарувалася.
Готову рибу, тушковану в томатному соусі, подавати можете з будь-яким гарніром або овочами.
Смачного!