Рецепт Риба, тушкована в томатному соусі фото

Риба, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Судак
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Рибка і томати - це безпрограшна комбінація на всі часи! Тане в роті м'ясо судака в соковитому томатному соусі стане приємним доповненням святкового обіду, дивіться рецепт приготування!

Опис приготування:

Звичайно, гасити рибу можна і в томатній пасті. Але приготований самостійно томатний соус набагато смачніше. До того ж, це зовсім не складно. Добре поєднується з томатним соусом річкова риба, тому для приготування риби. Тушкованої в томатному соусі, я взяла філе судака.

  • Філе судака - 4 штуки
  • Помідори - 3-5 штук
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Спеції - За смаком
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 1
Щоб соус був смачним і насиченим, вибирайте обов'язково соковиті і стиглі помідори.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 2
Рибку промийте і почистіть.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 3
Також видаліть шкірку у риби. Поріжте філе на порційні шматки, обваляйте їх у борошні гарненько. Смажте на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 4
Обсмажуйте з двох сторін до готовності. Можете зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою. Судак - риба річкова, смажиться досить довго. Процес може зайняти хвилин 10-15. За цей час зробіть соус.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 5
Помідори обшпарте, видаліть у них шкірку, а також насіння (це бажано, але не обов'язково). Перець болгарський теж очистіть від насіння, поріжте шматочками. У блендері подрібніть до пюреобразного стану помідори і перець, а також часник не забудьте, додайте спеції за смаком, а також пів чайної ложки цукру.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 6
Потім отриманим соусом залийте рибу на сковороді. Накрийте знову кришкою і тушкуйте хвилин 10-15 ще.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 7
Потім кришку можна прибрати, щоб соус загус, а зайва волога випарувалася.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 8
Готову рибу, тушковану в томатному соусі, подавати можете з будь-яким гарніром або овочами.
риба, тушкована в томатному соусі - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти