Тушкована риба в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати тушковану рибу в томатному соусі. Рецепт має невелику хитрість: чим більше риба просочиться соусом, тим вона стане м'якшою. Обов'язково врахуйте цей момент і спробуйте рибку.
Така тушкована рибка може виступати як гаряче блюдо, також її можна подати як холодну закуску до гарячого гарніру: картопляного пюре, відварною макаронів або рису. Не забудьте при подачі рясно поливати рибку соусом.
Смачного!
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Томатна паста - 200 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний мелений перець - 6 штук
- Гвоздика - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гарячкові файл - 1 кілограм
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 0, 25 склянки
1
У великій каструлі розтопіть 4 столові ложки олії і додайте дрібно нарізану цибулю. Варіть на середньому вогні близько 5 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і золотистим. Додайте 1 подрібнений зубчик часнику, томатну пасту і продовжуйте готувати 5 хвилин, часто помішуючи, поки томатний соус не потемніє.
2
Додайте 2 чашки овочевого бульйону і приправи. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і кип'ятіть 20 хвилин.
3
Тим часом вимийте рибу і просушіть паперовими рушниками. У мисці змішайте 2/3 склянки борошна, 1 немає. L. Сіль і 1/2 немає. L. Перцю. Велику каструлю поставте на середній вогонь з 1/4 склянки олії. Як тільки масло нагріється, швидко занурте рибу в муку і помістіть в гарячу олію. Смажте 3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
4
В соус додайте 2 ст. L. Лимонного соку, 1 ст. L. Каперсів, 1 ст. L. Меду і перемішайте. Додайте рибу і тушкуйте, хвилин 5, перевертаючи. Посипте свіжої петрушкою і подавайте в гарячому або холодному вигляді. У холодильнику блюдо добре зберігається 2-3 дня.