Рецепт Риба в солі фото

Риба в солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Тілапія
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Подібний спосіб приготування може здатися незвичайним, дивним, але в результаті рибка виходить неймовірно ніжною, соковитою, кожен шматочок тане в роті. Розповім, як приготувати рибу в солі.

Опис приготування:

Таким чином можна приготувати будь-яку рибку, але переважно брати тушки великих розмірів. Дуже смачна виходить сьомга або лосось. Використовуйте звичайну сіль, без вмісту йоду. Не хвилюйтесь, риба не буде солона. В даному випадку сіль утворює кірку, в якій рибка готується у власному соку.

  • Сіль - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
  • Прованські спеції - 1 Ст. Ложка
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чебрець - 10 штук (гілочок)
  • Петрушка - 1/3 пучка
  • Лимон - 2 часточки
  • Тілапія - 1, 2 кілограма
  • Оливкова олія - 2 чайних ложки
1
У мисці змішайте сіль (залиште 1 столову ложку), воду і додайте прованські трави.
2
Вимийте рибку і витріть її серветками, перекладіть на обробну дошку.
3
На деко викладіть половину приготовленої соляної суміші, розподіліть за розміром рибки.
4
В окремій мисці змішайте сіль, що залишилася з меленим чорним перцем, натріть рибу всередині приготовленої сім'ю і оливковою олією (1 ложка), викладіть половину всіх трав, лавровий лист, часточки лимона і знову шар трав.
5
Викладіть фаршировану рибку на соляну подушку, викладіть поверх риби, що залишилася соляну суміш і сформуйте"саркофаг" , щільно притиснувши до риби.
6
Випікайте в розігрітій до 235 градусів духовці 35 хвилин, потім дістаньте рибу і залиште на 2-3 хвилини.
7
Акуратно зніміть сіль з риби, лопаткою зніміть шкірку і дістаньте філе, м'ясо легко відходить від кістки.
8
Викладіть рибу в тарілку і відразу подавайте до столу, полийте столовою ложкою рослинного масла і лимонним соком.

Схожі рецепти