Риба в солі
(покроковий рецепт з фото)
Подібний спосіб приготування може здатися незвичайним, дивним, але в результаті рибка виходить неймовірно ніжною, соковитою, кожен шматочок тане в роті. Розповім, як приготувати рибу в солі.
Таким чином можна приготувати будь-яку рибку, але переважно брати тушки великих розмірів. Дуже смачна виходить сьомга або лосось. Використовуйте звичайну сіль, без вмісту йоду. Не хвилюйтесь, риба не буде солона. В даному випадку сіль утворює кірку, в якій рибка готується у власному соку.
- Сіль - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Прованські спеції - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Чебрець - 10 штук (гілочок)
- Петрушка - 1/3 пучка
- Лимон - 2 часточки
- Тілапія - 1, 2 кілограма
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
1
У мисці змішайте сіль (залиште 1 столову ложку), воду і додайте прованські трави.
2
Вимийте рибку і витріть її серветками, перекладіть на обробну дошку.
3
На деко викладіть половину приготовленої соляної суміші, розподіліть за розміром рибки.
4
В окремій мисці змішайте сіль, що залишилася з меленим чорним перцем, натріть рибу всередині приготовленої сім'ю і оливковою олією (1 ложка), викладіть половину всіх трав, лавровий лист, часточки лимона і знову шар трав.
5
Викладіть фаршировану рибку на соляну подушку, викладіть поверх риби, що залишилася соляну суміш і сформуйте "саркофаг", щільно притиснувши до риби.
6
Випікайте в розігрітій до 235 градусів духовці 35 хвилин, потім дістаньте рибу і залиште на 2-3 хвилини.
7
Акуратно зніміть сіль з риби, лопаткою зніміть шкірку і дістаньте філе, м'ясо легко відходить від кістки.
8
Викладіть рибу в тарілку і відразу подавайте до столу, полийте столовою ложкою рослинного масла і лимонним соком.