Рецепт Риба, запечена в солі фото

Риба, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Сіль, Обробка
Пісні страви
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви

Риба, запечена в солі, - дуже оригінальний рецепт, який я знайшов в інтернеті. Вирішив спробувати. І скажу вам, вийшло божественно!

Риба, запечена під сіллю, як я вже писав, дуже смачна страва. Дорада вийшла дуже соковитою і ні в якому разі не пересоленої. Взагалі, даний рецепт підходить для приготування будь-якої білої риби з головою. Що! Риба повинна бути обов'язково білою і обов'язково з головою

Як приготувати рибу, запечену під сіллю, я підглянув в інтернеті, і коли сам вперше готував, не знав чим все закінчиться, але мій експеримент вдався і тепер я досить часто готую це чарівне блюдо. Сподіваюся, сподобається і вам!

  • Королівська дорада з головою - 3 штуки (або інша біла риба з головою)
  • Натуральна сіль - 1, 5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Свіжі або сушені приправи - - За смаком (базилік, розмарин, чебрець)
риба, запечена в солі - фото крок 1
Промиваємо наших рибок і просушують за допомогою паперових рушників.
риба, запечена в солі - фото крок 2
Тепер обробимо рибу. Ножиком розпорюють черевце і дістаємо з неї абсолютно все. Обов'язково потрібно видалити зябра, які дають гіркий присмак. Їх потрібно обов'язково витягнути. Очищати рибу від луски не обов'язково.
риба, запечена в солі - фото крок 3
Рибу ще раз промиваємо (зсередини теж) і просушують. Всередину укладаємо лимон і приправи (солити не потрібно! ).
риба, запечена в солі - фото крок 4
На деко стелимо папір для випікання на неї висипаємо сіль. На сіль укладаємо рибу.
риба, запечена в солі - фото крок 5
Повністю засипаємо риби, за винятком голови та хвоста.
риба, запечена в солі - фото крок 6
Рибу відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Подаємо рибу зі свіжою зеленню і прохолодних білим вином або пивом.
риба, запечена в солі - фото крок 7
Риба виходить дуже смачною і не надто солоною (як можна подумати). Бажаю приємного апетиту

Схожі рецепти