Рецепт Дорада в солі фото

Дорада в солі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Сіль , Обробка
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 35 хв.

Ви пробували коли-небудь запікати рибку, засипавши її сіллю? Дивовижно, але вона виходить дуже ніжною, НЕ пересоленої і не пересмаженої. Соковите філе буквально тане в роті, так що рекомендую!

Опис приготування:

Вашій увазі представлений дуже простий спосіб, як приготувати дораду в солі. Втім, таким же чином ви можете запікати і будь-яку іншу рибку, яка опиниться під рукою. Не бійтеся такої великої кількості солі, адже риба візьме саме стільки, скільки їй потрібно. Перед подачею можна доповнити дораду гарніром або соусом до смаку.

  • Обробка - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 кілограм
  • Вода - 0.5 склянки (приблизно)
дорада в солі - фото крок 1
1. Насамперед вимийте, очистіть і обсушити рибку.
дорада в солі - фото крок 2
2. Вимийте лимон, натріть цедру і присипте нею рибу. Можна також скропити соком.
дорада в солі - фото крок 3
3. У глибоку миску всипте сіль. Додайте трохи води, щоб вона стала вологою.
дорада в солі - фото крок 4
4. На деко покладіть лист пергаменту. Приблизно третина солі викладіть і розподіліть рівним шаром.
дорада в солі - фото крок 5
5. Викладіть рибу, укрийте її залишилася сіллю з усіх боків. Завдяки додаванню води, сіль НЕ розсипається, з нею зручно працювати.
дорада в солі - фото крок 6
6. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте рибку хвилин 20.
дорада в солі - фото крок 7
7. От і все, OUR одягання над. Акуратно ножем потрібно зняти соляної"панцир" .
дорада в солі - фото крок 8
8. Після чого відокремте філе і подавайте рибу до столу. Смачного!

Схожі рецепти