Дорада в солі
(покроковий рецепт з фото)
Ви пробували коли-небудь запікати рибку, засипавши її сіллю? Дивовижно, але вона виходить дуже ніжною, НЕ пересоленої і не пересмаженої. Соковите філе буквально тане в роті, так що рекомендую!
Вашій увазі представлений дуже простий спосіб, як приготувати дораду в солі. Втім, таким же чином ви можете запікати і будь-яку іншу рибку, яка опиниться під рукою. Не бійтеся такої великої кількості солі, адже риба візьме саме стільки, скільки їй потрібно. Перед подачею можна доповнити дораду гарніром або соусом до смаку.
- Обробка - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 кілограм
- Вода - 0.5 склянки (приблизно)
1. Насамперед вимийте, очистіть і обсушити рибку.
2. Вимийте лимон, натріть цедру і присипте нею рибу. Можна також скропити соком.
3. У глибоку миску всипте сіль. Додайте трохи води, щоб вона стала вологою.
4. На деко покладіть лист пергаменту. Приблизно третина солі викладіть і розподіліть рівним шаром.
5. Викладіть рибу, укрийте її залишилася сіллю з усіх боків. Завдяки додаванню води, сіль НЕ розсипається, з нею зручно працювати.
6. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку. Запікайте рибку хвилин 20.
7. От і все, OUR одягання над. Акуратно ножем потрібно зняти соляної "панцир" .
8. Після чого відокремте філе і подавайте рибу до столу. Смачного!