Риба під маринадом з тушкованих овочів
(покроковий рецепт з фото)
Риба під маринадом тушкована - дуже смачна страва, яке завжди можна приготувати на обід або вечерю. Судак гаситься з морквою і цибулею в ароматному маринаді. Страва - пальчики оближеш!
Приготуємо рибу під маринадом з тушкованих овочів в домашніх умовах. Спершу нарізаємо порційними шматочками, попередньо очищений судак. Паніруємо рибу в борошні й обсмажуємо до готовності. Щоб зробити маринад: обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді, додаємо томатну пасту і воду, tusim 10 хвилин. Потім додаємо оцет, цукор, сіль, перець, гвоздику і лавровий лист. Тушкуємо ще 10 хвилин. Викладаємо гарячий маринад на рибу і подаємо блюдо до столу. Як варіант, можна поставити остигле блюдо в холодильник і подавати його до столу холодним. Хай щастить!
- Судак - 1 кілограм
- Борошно - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Морква - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Оцет - 150 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Гвоздика - 3-5 штук
Рибу очищаємо і нарізаємо порційними шматочками. Солимо і перчимо, залишаємо на 20 хвилин.
Обваляйте судак в борошні.
Тепер обсмажуємо рибу на рослинному маслі до золотистого кольору.
Перекладаємо рибу в форму для запікання.
Наріжте півкільцями цибулю.
Морква трьом на середній тертці.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до м'якості.
Додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин, помішуючи.
Кладемо томатну пасту, а через 5 хвилин вливаємо 50 мл води і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Потім додаємо оцет, цукор, гвоздику, лавровий лист, перець і сіль. tusim 10 хвилин.
Заливаємо готовим гарячим маринадом рибу.
Смачного!