Риба під білим маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже простий, але вдалий рецепт приготування свіжої риби. У мене морської сом маринований з білим вином і пряними травами, але, даний маринад відмінно підійде для приготування будь-якої риби.
Маринад на основі сухого білого вина легко готувати, риба швидко маринується і наповнюється ароматами. Такий маринад найкраще підійде для приготування морської жирної риби.
- Морський сом - 2 штуки(1, 8 кг.)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 1 Чайна ложка
- Суміш пряних трав для риби - 1 Чайна ложка (можна суміш з чорним перцем)
- Вино - 100 мілілітрів (біле, сухе)
Підготуємо інгредієнти.
Морського сома потрошимо і добре промиваємо холодною водою.
У вино додаємо сіль і пряні трави. Маринадом покриваємо рибу з усіх боків і всередині. Ми залишаємо на 30-60 хвилин.
Кладемо рибу на глибоку грати.
Для приготування риби підготуємо мангал. Відкритого вогню не повинно бути, тільки вугілля, які дають помірний жар.
Запікаємо рибу з двох сторін, періодично перевертаючи грати. Морський сом буде готовий через 30 хвилин, приблизно. Шкірочка на готової рибі лопається, чути аромат, риба легко проколюється виделкою.
Морський сом приготований в білому маринаді готовий. Подаємо гарячим з овочами і зеленню. Смачного!