Рецепт простого бісквіта
(покроковий рецепт з фото)
Для бажаючих навчитися готувати солодку випічку я покажу рецепт простого бісквіта. Це класичний варіант бісквітного тіста. А пиріг ми прошарками джемом, що теж є класикою.
Готувати бісквіт дійсно простіше простого, особливо якщо під рукою є міксер. Але є важливий момент: щоб випічка не осіла, її потрібно повністю остудити (годин 5). Лише після цього можна різати бісквіт на 2 пласта.
Більше секретів немає, можете приступати до готування.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйця - 5 штук
- Джем - 200 грам (або варення)
Спершу міксером збийте масло до пишності.
Потім по одному додайте яйця.
Просійте борошно, змішайте з усіма сухими інгредієнтами і поступово, вимішуючи, введіть в тісто.
Духовку прогрейте до 180 градусів і випікайте бісквіт до коричнево-золотистого кольору.
Повністю остудіть корж, розріжте його на 2 пласта, прошарками варенням і дайте трохи просочитися. Все готово.