Кекс простіше простого
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, то вам стане в нагоді рецепт, який підкаже, як приготувати кекс простіше простого. Готувати його будемо на кефірі з додаванням волоських горішків. Просто і смачно!
Цей кекс виходить досить високим і красивим. Особливо добре, якщо ви будете пекти його в прямокутній або ж просто вузької і високої формі. Тоді він придбає ідеальну форму і пропечеться саме так, як треба.
Кекс за рахунок горіхів і складу тесту виходить досить ситним, його можна їсти на сніданок і полуденок.
- Кефір - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Горіх грецький - 150 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
Спочатку охолоджені яйця гарненько збиваємо з цукром, щоб вони збільшилися в обсязі.
Потім починаємо вносити в тісто кефір, розтоплене масло, борошно і соду. Одночасно дробимо волоські горіхи і теж додаємо в тісто.
Греєм духовку до 180 градусів. Форму для випічки кексу змащуємо вершковим маслом і розподіляємо по ній тісто. Зверху посипаємо великими шматочками волоського горіха.
Печеться такий кекс 35-40 хвилин, але краще час від часу перевіряти його готовність за допомогою сірника. Коли вона буде виходити з випічки сухий, тоді кекс вважається готовим. Остудіть його і подавайте.