Рецепт Торт «Простіше простого» фото

Торт «Простіше простого»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Яйця, Мак
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Торти

Мені приємно радувати своїх домашніх різною смакотою, то рибку запечу, то мяско, зроблю цікавий салатик або спечу чогось до чаю. Сьогодні розповім, як приготувати торт "простіше простого" .

Мак найчастіше використовую при випічці пасок або пиріжків, а тут знайшов рецепт, в якому було вказано мак. Попереджаю одразу, що для святкувань такий торт НЕ згодиться, вже дуже простий, а ось для тихого сімейного вечері - в самий раз.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Ваніль - За смаком
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Крем - 150 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Цукровий пісок - 2/3 склянки
  • Кокосова стружка - 2/3 склянки
  • Мак - 2/3 склянки
  • Борошно пшеничне - 2/3 склянки
торт
1. Олія (100 грам) кладу в миску і розтоплюю в мікрохвильовій печі, всипав мак.
торт
2. Дуже люблю кокосову стружку, тому додаючи і її.
торт
3. Для аромату всипав трохи ванілі, додаю цукровий пісок.
торт
4. Вбиваю 2 курячих яйця (у мене не дуже великі).
торт
5. Додаю в миску до інгредієнтів сметану (15% жирності).
торт
6. Борошно пшеничне заздалегідь просівають, щоб випічка була легшою і повітряної, змішую її з розпушувачем і додаю в миску.
торт
7. Лимон мою і натираю на тертці цедру, всипав її в миску.
торт
8. Гарненько перемішую масу, щоб не було грудочок, до отримання однорідної консистенції.
торт
9. Виливаю тісто в форму для випікання і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
торт
10. Дістаю корж з духовки і перекладаю його на тарілку, трохи остуджують.
торт
11. Решта 50 грам масла кладу в миску, розламується чорний шоколад і додаю до маслу, відправляю в мікрохвильовку і розтоплюю, перемішую.
торт
12. Змащую отриманою масою верхівку коржа і посипаю кокосовою стружкою. Відправляю торт на 10 хвилин в холодильник для застигання шоколаду. Смачного!

Схожі рецепти