Торт «Простіше простого»
(покроковий рецепт з фото)
Мені приємно радувати своїх домашніх різною смакотою, то рибку запечу, то мяско, зроблю цікавий салатик або спечу чогось до чаю. Сьогодні розповім, як приготувати торт "простіше простого" .
Мак найчастіше використовую при випічці пасок або пиріжків, а тут знайшов рецепт, в якому було вказано мак. Попереджаю одразу, що для святкувань такий торт НЕ згодиться, вже дуже простий, а ось для тихого сімейного вечері - в самий раз.
- Вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Ваніль - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Крем - 150 грам
- Шоколад - 100 грам
- Цукровий пісок - 2/3 склянки
- Кокосова стружка - 2/3 склянки
- Мак - 2/3 склянки
- Борошно пшеничне - 2/3 склянки
1. Олія (100 грам) кладу в миску і розтоплюю в мікрохвильовій печі, всипав мак.
2. Дуже люблю кокосову стружку, тому додаючи і її.
3. Для аромату всипав трохи ванілі, додаю цукровий пісок.
4. Вбиваю 2 курячих яйця (у мене не дуже великі).
5. Додаю в миску до інгредієнтів сметану (15% жирності).
6. Борошно пшеничне заздалегідь просівають, щоб випічка була легшою і повітряної, змішую її з розпушувачем і додаю в миску.
7. Лимон мою і натираю на тертці цедру, всипав її в миску.
8. Гарненько перемішую масу, щоб не було грудочок, до отримання однорідної консистенції.
9. Виливаю тісто в форму для випікання і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
10. Дістаю корж з духовки і перекладаю його на тарілку, трохи остуджують.
11. Решта 50 грам масла кладу в миску, розламується чорний шоколад і додаю до маслу, відправляю в мікрохвильовку і розтоплюю, перемішую.
12. Змащую отриманою масою верхівку коржа і посипаю кокосовою стружкою. Відправляю торт на 10 хвилин в холодильник для застигання шоколаду. Смачного!