Рецепт Рататуй (простий рецепт) фото

Рататуй (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Баклажан, Помідор, Кабачок
ПП рецепти
На обід, На вечерю, Літні
Гарячі страви, Солоне, Рататуй

Рататуй - вишукану страву французької кухні. Простий рецепт повністю розкриває основну лінію всесвітньо відомої кухні Провансу. Легке, ароматне, овочеве блюдо - це любов з першого ложки!

Рататуй - це, по суті овочеве рагу, запечене в духовці зі спеціями і сиром. Сьогодні я розповім як приготувати це сільське блюдо, використовуючи дуже простий рецепт. Щоб рататуй вийшов смачним і корисним використовують тільки свіжі овочі, заморожені в даному випадку не підійдуть.

  • Кабачок - 2 штуки (беремо великі овочі)
  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідори - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука (невеликий)
  • Сир пармезан - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Бульйон або вода - 2 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - 1 пучок (по бажанню)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
1
Овочі промийте, почистіть і висушіть паперовим рушником.
2
Кабачки, баклажани, помідори і цибулю порізати однаковими по товщині кільцями. Часник пропустіть через прес.
3
Томатну пасту розведіть в бульйоні або воді, додайте часник і вилийте на дно форми для запікання.
4
Викладайте овочі чергуючи між собою на ребро, поки не заповните форму.
5
Посипте зверху половиною натертого сиру, накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час.
6
Через годину дістаньте форму, фольгу зніміть, овочі посоліть і поперчіть овочі, змастіть рослинною олією і додайте залишився пармезан. Поставте рататуй в духовку ще на 30 хвилин.
7
Смачного!

Схожі рецепти