Рататуй (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Рататуй - вишукану страву французької кухні. Простий рецепт повністю розкриває основну лінію всесвітньо відомої кухні Провансу. Легке, ароматне, овочеве блюдо - це любов з першого ложки!
Рататуй - це, по суті овочеве рагу, запечене в духовці зі спеціями і сиром. Сьогодні я розповім як приготувати це сільське блюдо, використовуючи дуже простий рецепт. Щоб рататуй вийшов смачним і корисним використовують тільки свіжі овочі, заморожені в даному випадку не підійдуть.
- Кабачок - 2 штуки (беремо великі овочі)
- Баклажан - 2 штуки
- Помідори - 6 штук
- Цибуля - 1 штука (невеликий)
- Сир пармезан - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Бульйон або вода - 2 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - 1 пучок (по бажанню)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
1
Овочі промийте, почистіть і висушіть паперовим рушником.
2
Кабачки, баклажани, помідори і цибулю порізати однаковими по товщині кільцями. Часник пропустіть через прес.
3
Томатну пасту розведіть в бульйоні або воді, додайте часник і вилийте на дно форми для запікання.
4
Викладайте овочі чергуючи між собою на ребро, поки не заповните форму.
5
Посипте зверху половиною натертого сиру, накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час.
6
Через годину дістаньте форму, фольгу зніміть, овочі посоліть і поперчіть овочі, змастіть рослинною олією і додайте залишився пармезан. Поставте рататуй в духовку ще на 30 хвилин.
7
Смачного!