Рататуй (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт став особливо популярним після виходу однойменного мультфільму. І я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником і оливковою олією. Дивіться рецепт!
Зараз я розповім, як приготувати "рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, з сиром бринзою і вареними яйцями або як самостійну страву. У будь-якому випадку це буде смачно! хай щастить!
- Баклажан - 300 грам
- Кабачок - 300 грам
- Помідор - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У кабачків і баклажанів зріжте хвостики, у перцю видаліть насіння. Помідори розділіть на дві рівні порції, одну з яких обдайте окропом і очистіть від шкірки.
Спочатку потрібно приготувати соус. Для цього поріжте дрібно цибулю, обсмажте його до напівготовності на 2 столових ложках оливкової олії. Додайте щіпку солі.
Помідори без шкірки і болгарський перець поріжте дрібними кубиками і додайте до цибулі. Обсмажте до м'якості всіх овочів.
Соус готовий.
Кабачки, баклажани і помідори поріжте кільцями однакової товщини, не більше 5 мм.
Оливкова олія змішайте з тиском часником і прованськими травами, додайте пару пучок солі.
На дно вогнетривкої форми викладіть і розрівняйте овочевий соус.
Овочі посоліть за смаком, викладіть на соус, чергуючи кабачок, баклажан і помідор. Зверху щедро полийте ароматним маслом з часником і травами. Накрийте фольгою форму, надішліть її на 30 хвилин в духовку, температура - 180 градусів.
Зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Рататуй готовий! Смачного!