Рецепт Рататуй (класичний рецепт) фото

Рататуй (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Баклажан , Помідор , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Рататуй
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей рецепт став особливо популярним після виходу однойменного мультфільму. І я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником і оливковою олією. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Зараз я розповім, як приготувати"Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, з сиром бринзою і вареними яйцями або як самостійну страву. У будь-якому випадку це буде смачно! хай щастить!

  • Баклажан - 300 грам
  • Кабачок - 300 грам
  • Помідор - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 1
Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У кабачків і баклажанів зріжте хвостики, у перцю видаліть насіння. Помідори розділіть на дві рівні порції, одну з яких обдайте окропом і очистіть від шкірки.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 2
Спочатку потрібно приготувати соус. Для цього поріжте дрібно цибулю, обсмажте його до напівготовності на 2 столових ложках оливкової олії. Додайте щіпку солі.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 3
Помідори без шкірки і болгарський перець поріжте дрібними кубиками і додайте до цибулі. Обсмажте до м'якості всіх овочів.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 4
Соус готовий.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 5
Кабачки, баклажани і помідори поріжте кільцями однакової товщини, не більше 5 мм.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 6
Оливкова олія змішайте з тиском часником і прованськими травами, додайте пару пучок солі.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 7
На дно вогнетривкої форми викладіть і розрівняйте овочевий соус.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 8
Овочі посоліть за смаком, викладіть на соус, чергуючи кабачок, баклажан і помідор. Зверху щедро полийте ароматним маслом з часником і травами. Накрийте фольгою форму, надішліть її на 30 хвилин в духовку, температура - 180 градусів.
рататуй (класичний рецепт) - фото крок 9
Зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Рататуй готовий! Смачного!

Схожі рецепти