Рагу з нутом і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Багате білком, дуже смачне і ароматне рагу! Спробуйте і Ви блюдо марокканської кухні з нуту і гарбуза, без додавання м'яса. Запевняю, Вам сподобається!
Традиційно таке рагу подають із гарніром з відвареного рису, bulgurom або кус-kusom. Обов'язково до нього додають ароматні спеції: koriandr, корицю, кмин. Нут варто попередньо відварити або використовувати консервований. Пробуйте, це дуже смачно!
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Корінь імбиру, тертий - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 2 чайних ложки
- Мелений коріандр - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Пластівці червоного перцю - 1 щіпка
- Солодка картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томати - 600 грам
- Нут відвареної - 3 склянки
- Овочевий бульйон або вода - 3 склянки
- Ізюм - 1/4 склянки
- Гарбуз - 0, 5 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Шпинат - 1 пучок
- Вапно - За смаком
- Braai - За смаком

1. Солодку гарбуз очистіть від шкірки, наріжте невеликими скибочками, потім подрібніть кубиками.

2. Очистіть і наріжте півкільцями морква, Солодка картопля - невеликими шматочками, цибуля - кубиками. Подрібніть часник.

3. Відваріть заздалегідь нут або використовуйте консервований. Запарте родзинки в окропі і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду.

4. У каструлі розігрійте столову ложку рослинної олії, додайте цибулю, через 5 хвилин викладіть часник, імбир, всі спеції. Через 1 хвилину додайте моркву, картопля, гарбуз, нарізані шматочками томати, гайка, родзинки, влийте бульйон. Гасіть блюдо на слабкому вогні протягом 40 хвилин після закипання. Додайте листя шпинату і готуйте ще пару хвилин.

5. Подавайте рагу з відвареним рисом, кінзою і лаймом. Смачного!