Рагу з молодих літніх овочів з картоплею відварною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рагу з молодих літніх овочів, з додаванням відвареної картоплі. Відпочинемо влітку від м'ясних ситих страв. Рагу дуже смачне і легке.
Молоді літні овочі якнайкраще підходять для прихильників вегетаріанської дієти. З таким блюдом можна легко обійтися без м'яса. Блюдо приготувати не важко і не довго. Виходить дуже смачним.
- Перець чилі - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Спеції - - За смаком
- Картопля - 300 грам
- Кабачки - 2 штуки
- Пучок петрушки - 1 штука
- Горошок зелений - 200 грам
1. В першу чергу підготуємо моркву і цибулю: очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними кубиками, очищену моркву нарізаємо кружечками. Рослинна олія розігріваємо в казані і кидаємо туди моркву і цибулю, на невеликому вогні залишаємо гаситися.
2. Поки гасяться морква і цибуля, візьмемо кабачки, помиємо їх і витру серветкою, потім наріжемо їх невеликими кубиками. Додаємо в казан кабачки. Все перемішуємо.
3. З стручків вилущує зелений горошок, перекладаємо в друшляк, під проточною водою добре промиваємо і даємо воді стекти. Додаємо до овочів і перемішуємо.
4. Часник подрібнюємо, розрізаємо на половинки перець-чилі, насіння обережно видаляємо і дрібно нарізаємо. Промиваємо томати, воді даємо стекти, нарізаємо невеликими кубиками. Промиваємо та нарізаємо зелень. Після того як будуть готові овочі, додаємо томати, перець, зелень, часник, спеції і сіль.
5. На невеликому вогні, хвилин на п'ять залишаємо рагу. Після знімаємо його з плити і даємо настоятися. Дрібну молоду картоплю (в шкірці) відварюємо окремо. Серверуем овочеве рагу, зелень і картопля.